Κοζάνη: Τ. Πετρόπουλος: Μέτρα για την Ανάπτυξη και τις απώλειες από το ΕΚΑΣ

09:40 2/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Κυβέρνηση προωθεί λύσεις για τις απώλειες των συνταξιούχων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, διαβεβαίωσε από την Κοζάνη όπου βρέθηκε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Πολιτικής, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικής, όπως είπε αλήθειας από ορισμένους κύκλους.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο θα υπάρξει σύντομα αναπλήρωση μεγάλου μέρους των απωλειών που θα υποστούν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, το οποίο όπως τόνισε

θα καταργηθεί σταδιακά έως το 2018.

«Η επιλογή της κατάργησης του ΕΚΑΣ δεν ήταν της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δέσμευση των προηγούμενων Κυβερνήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Πολιτικής, ο οποίος έκανε λόγο για «υποκρισία» αυτών που το αποφάσισαν και σήμερα τάσσονται με το μέρος των συνταξιούχων.

Ο κ. Πετρόπουλος, που ήταν ομιλητής σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης τόνισε ότι Κυβέρνηση θα λάβει όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πραγματική ανάπτυξη, η οποία όπως είπε θα έρθει και μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουν οι νέοι τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο επιχειρείν. ‘Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο ανάπτυξης της χώρας, με επίκεντρο της Ενέργεια, καθώς η Κυβέρνηση θα επεξεργαστεί ένα σχέδιο το οποίο θα προέλθει από τις προτάσεις που του έχουν κατατεθεί τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όσο και από το δήμο Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα