Αναστάτωση στο Τυχερό για την καταλληλότητα του νερού

13:30 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απαντήσεις με επίσημα έγγραφα για τα αποτελέσματα των ελέγχων καταλληλότητας του νερού ζητά η παράταξη μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στο Τυχερό αναφορικά με την ποιότητα του νερού του δικτύου ύδρευσης.
Αφορμή για την ανησυχία που εκφράζεται ήταν οι ανακοινώσεις που θυροκολλήθηκαν στις εισόδους των πέντε κτιρίων Στρατιωτικών Κατοικιών του Τυχερού, σύμφωνα με τις οποίες, το νερό κρίθηκε ακατάλληλο προς πόση, μετά τους εργαστηριακούς ελέγχους που έκαναν στρατιωτικές υπηρεσίες. Κάτοικοι και δημοτικές παρατάξεις θέτουν ερωτήματα

για τον χρόνο θυροκόλλησης των συγκεκριμένων ανακοινώσεων και για τους λόγους για τους οποίους δεν ενημερώθηκε επίσημα από τη δημοτική αρχή Σουφλίου ο τοπικός πληθυσμός. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, υποστήριξε ότι τα δείγματα που πήρε ο Στρατός ήταν της 8ης Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία είχε σημειωθεί βλάβη σε αντλιοστάσιο, η οποία επηρέασε τους δείκτες χλωρίωσης. «Στις 9 Δεκεμβρίου το πρόβλημα στο αντλιοστάσιο αποκαταστάθηκε, όπως και η ποιότητα του νερού, που επανελέγχθηκε στις 12 του μηνός από τις στρατιωτικές υπηρεσίες», ανέφερε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Πουλιλιός. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ανακοινώσεις που είχαν θυροκολληθεί, από αμέλεια δεν αφαιρέθηκαν από τις εισόδους των ΣΟΑ και πως «έγινε πολύ φασαρία για το τίποτα». «Αναμένουμε από τη δημοτική αρχή να αποδείξει με επίσημα έγγραφα αυτά που υποστηρίζει», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα