Κοζάνη: Πρόταση Ντζιμάνη για υδροπονικές καλλιέργειες

13:18 30/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόταση για την δημιουργία και ανάπτυξη υδροπονικών θερμοκηπιακών μονάδων σε αποκατεστημένα ή προς αποκατάσταση εδάφη της ΔΕΗ, κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε Κοζάνης, Γιώργος Ντζιμάνης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης.

Τεκμηριώνοντας την πρόταση του,

ο κ. Ντζιμάνης ανέφερε ότι «με την αξιοποίηση της Τηλεθέρμανσης και του φθηνού κόστους θέρμανσης που διασφαλίζει, η ΔΕΗ μπορεί να συμβάλλει αρχικά στο κατασκευαστικό μέρος αυτών των μονάδων, ώστε να δημιουργηθούν στα αποκατεστημένα εδάφη της θερμοκήπια υδροπονικής καλλιέργειας κλειστού τύπου, τα οποία θα προστατεύουν το περιβάλλον της περιοχής, αλλά και θα δίνουν 8πλάσια παραγωγή, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν».

Ο Βουλευτής στάθηκε μάλιστα και στο πετυχημένο παράδειγμα στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, όπου μία άγονη περιοχή, είναι μέσα από την ανάπτυξη των υδροπονικών καλλιεργειών, ένας από τους βασικούς προμηθευτές οπωρικών σε όλη την Ευρώπη».

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ντζιμάνης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην περιοχή και σημείωσε ότι «μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, η Κυβέρνηση ρίχνει πλέον το βάρος της στο να έρθει η χώρα στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο συγκροτείται μετά από 35 ολόκληρα χρόνια που είχε γίνει το προηγούμενο, το 1982»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα