Σέρρες: «Πυρ ομαδόν» κατά Δημάρχου Σερρών και ΥΕΘΑ

13:11 30/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πυρ ομαδόν» από τους επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών δέχθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση των στρατοπέδων. Με κοινή συνέντευξη τύπου οι κύριοι Στ.Φωτιάδης, Θ.Μηλίδης και Δημ.Γιαννακίδης τον κατηγορούν για μέγιστη ενδοτικότητα προς το ΤΕΘΑ, απόκρυψη στοιχείων ,μεθοδεύσεις και ανικανότητα, ενώ χαρακτηρίζουν ως προσπάθεια επιμερισμού των ευθυνών του την πρωτοβουλία του κ.Π.Αγγελίδη να ζητήσει την στήριξη πολιτικών και κοινωνικών

φορέων με την συγκέντρωση υπογραφών. «Αναζητεί συνενόχους ο κ.Αγγελίδης» υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος της «Διάβασης Πεζών» Δημήτρης Γιαννακίδης. « Προκειμένου να διατηρήσει την υστεροφημία του ο Δήμαρχος Σερρών έδειξε μέγιστη ενδοτικότητα στις απαιτήσεις του ΤΕΘΑ» δήλωσε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Μηλίδης χαρακτηρίζοντας ως φιάσκο την μέχρι τώρα διαπραγμάτευση που καταλήγει –όπως είπε- σε αποτυχία. « Η τελευταία εξέλιξη είναι ταφόπλακα στα όνειρα και στις προσπάθειές μας για τα στρατόπεδα» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης.
Η πρόταση
Τα «βέλη» της αντιπολίτευσης όμως στράφηκαν και κατά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θεωρώντας ότι η αγωγή του ΤΕΘΑ κατά του Δήμου Σερρών αποτελεί «αιτία πολέμου».
Για τον λόγο αυτό προτείνουν:
– προσβολή της διαδικασίας εισαγωγής στην αγωγή του ΤΕΘΑ κατά του Δήμου Σερρών
– διακοπή της όποιας συζήτησης ή διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
– άμεση αξιοποίηση των στρεμμάτων εντός των επίμαχων στρατοπέδων που κατέχει ο Δήμος Σερρών με νόμιμους τίτλους κυριότητας
– ενημέρωση και κινητοποίηση των φορέων
Π.Αγγελίδης: «Να παρέμβει ο Πρωθυπουργός»
Στο μεταξύ την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την επίλυση του θέματος αναμένεται να ζητήσει ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης, μετά την επιστροφή του από την Ρόδο και αφού προηγηθεί σύσκεψη φορέων. «Το θέμα των στρατοπέδων είναι ένα καθαρά πολιτικό θέμα και αν υπάρχει πολιτική βούληση επιλύεται ταχύτατα» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Π. Αγγελίδης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά στα χρονικά Υπουργός Εθνικής Άμυνας πηγαίνει στα Δικαστήρια έναν Δήμο.
«Τριάντα οκτώ φορείς τις τοπικής κοινωνία του Δήμου Σερρών, δηλαδή σύσσωμη η τοπική κοινωνία των Σερρών, πλην των δύο κυβερνητικών βουλευτών, έστειλαν ένα κείμενο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο, σχετικά με τα στρατόπεδα του Δήμου Σερρών και περιμένουν απάντηση από τον ίδιο τον Υπουργό. Ελπίζω να διαθέτει τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι στην τοπική κοινωνία των Σερρών και να απαντήσει ο κ. Καμμένος» υποστηρίζει στο ίδιο κείμενο της ανακοίνωσης ο Δήμαρχος Σερρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα