Κοζάνη: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Βόιο

10:19 3/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο από τη μάχη και την απελευθέρωση της Σιάτιστας, θα τιμήσει με την παρουσία του, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά και από σχετική πρόσκληση του Δήμου Βοΐου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φθάσει στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, όπου θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί

ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αναστάσιο Δάρδα, Δρ Ιστορικής Θεολογίας ΑΠΘ, ενώ στις 11:15 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων της Πλατείας Τσιστοπούλου (Διοικητήριο). Θα ακολουθήσει Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η παρέλαση στην οδό Μητροπολίτου Ιακώβου από Τμήματα Συλλόγων και Μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στρατιωτικών αγημάτων.

Στις 13:00 θα γίνει η τελετή Ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου, σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Βοΐου και απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης της Σιάτιστας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ». Η εκδήλωση θα κλείσει με θεατρικό δρώμενο για την απελευθέρωση της Σιάτιστας από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

Εν τω μεταξύ έγινε δεκτή η πρόταση του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Θεοφύλακτου να επισκεφθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, το μνημείο του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, στο Τσοτύλι Βοΐου Κοζάνης μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Βοΐου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελευθερίων της Σιάτιστας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί μετάβαση αντιπροσωπειών των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων στο Μνημείο Ηρώων της πλατείας Τσιστοπούλου για την κατάθεση στεφάνων. Στις 4 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείου «Λόφου Υπολοχαγού Καπιτσίνη». Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα παραστούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.

Ο δήμος Βοΐου με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στην επίσημη δοξολογία, η είσοδος για τους πολίτες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας θα είναι ελεύθερη και δεν ισχύουν οι φήμες περί απαγόρευσης εισόδου των πολιτών στον Ναό λόγω της έλευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα