Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:11 3/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη έστειλε, η Θασιακή Ένωση Καβάλας αναφορικά με τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου. Όπως αναφέρεται στην επιστολή το καλοκαίρι οι ναυτιλιακές εταιρείες εκτελούν οκτώ δρομολόγια καθημερινά, ενώ το χειμώνα εκτελούν μόνο δύο αλλά και αυτά τα δύο καταστρατηγούνται, γιατί

επικαλούνται βλάβες και έτσι δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Εδώ και μία εβδομάδα η γραμμή του Πρίνου είναι κλειστή, λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού, και κυρίως της νότιας Θάσου, να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Καβάλα, μέσω Κεραμωτής, χάνοντας όλη τη μέρα τους και ξοδεύοντας τετραπλάσια χρήματα, για να γίνεται το θέλημα των πλοιοκτητών.
Η Θασιακή Ένωση ζητά από τον υπουργό να παρέμβει υποχρεώνοντας τους πλοιοκτήτες να εκτελούν καθημερινά τέσσερα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου και μάλιστα, όταν επικαλούνται βλάβη των πλοίων τους να μην διακόπτονται τα δρομολόγια αλλά να μεταφέρουν ένα από τα πλοία της πορθμειακής γραμμής Λιμένα- Κεραμωτής που είναι πολύ περισσότερα από τα χρειαζούμενα.

**Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στα πλαίσια στήριξης των επιχειρηματιών, θα προσφέρει δωρεάν 100 οικογενειακές κάρτες υγείας (EY-club), εξασφαλίζοντας σε κάθε κάτοχο πρόσβαση σε ένα επιλεγμένο δίκτυο παροχών υγείας του ΕΥ-club με προνομιακό κόστος.
Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να καταθέσουν την σχετική αίτηση στο Επιμελητήριο.

**Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», θα διοργανώσουν ενημερωτική επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η άμυνα του φορολογουμένου στην Διοικητική Δίκη» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο LUCY, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί.

**Ο Δήμος Καβάλας θα παρουσιάσει το βιβλίο του συνταξιούχου τυπογράφου κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη με τίτλο «Βιωματικό 1935-1985». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κομνηνός Απότας, Ιστορικός-Ερευνητής και Νίκος Καραγιαννακίδης, Ιστορικός.

**Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν. Μακεδονίας μαζί με τον Δήμο Καβάλας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Αν. Μακεδονίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για την «Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο υπόλοιπο του Δήμου Καβάλας και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Αμυγδαλεώνα Καβάλας (Καπναποθήκη), την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

**Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου διοργανώνει την «Γιορτή Τσίπουρου» την Κυριακή 5 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί, στον πεζοδρόμο της Νέας Περάμου. Η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη Πολιτιστικών Συλλόγων και των αμβυκούχων του Δήμου Παγγαίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ντόπιο τσίπουρο, αλλά και πολλά τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Η εκδήλωση έχει ως στόχο να προβάλει την ιδιαίτερη σημασία του τσίπουρου, ως ελληνικό προϊόν, με αναφορές στην αναγκαιότητα προτίμησης των εγχώριων και τοπικών προϊόντων, ενώ το μουσικοχορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης θα πλαισιωθεί από τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και με πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα.

**Η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας διοργανώνει διάλεξη με την καθηγήτρια της Ιστορίας Τέχνης & Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα με θέμα «Τέχνη και ιδεολογία στην νεότερη Ελλάδα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ιμαρέτ στις 7.30 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

**Χθες επισκέφθηκε την Καβάλα ο πρόεδρος του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης για μία σειρά επαφών αρχής γενομένης από το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών στην Νέα Πέραμο και στην συνέχεια με την δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα, Στις 3 μετά το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στις 12 του Νοεμβρίου ψηφίζουν οι πολίτες τον αρχηγό ενός εντελώς καινούργιου κόμματος και στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε στην Καβάλα. Σημείωσε δε πως αυτό που προσπαθούν να πουν στον κόσμο είναι ότι στις 12 και 19 Νοεμβρίου οι πολίτες έχουν την επιλογή να πάρουν αυτοί την απόφαση και να ψηφίσουν για αρχηγό ένα πρόσωπο που οι ιδέες τους ταιριάζουν, οπότε να δομηθεί ένα νέο κόμμα – κίνημα, ενώ το δικό του μήνυμα είναι ότι η χώρα χρειάζεται ανανέωση του πολιτικού δυναμικού.

**Αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία καθώς το απόγευμα θα σημειωθούν νεφώσεις με την θερμοκρασία να φτάνει στην μέγιστη τιμή της τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα