Κοζάνη: Εύσημα Δ. Παπαδημούλη στην Περιφέρεια για το Φυσικό Αέριο

21:36 3/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρέμβαση στο θέμα του Φυσικού Αερίου έκανε από την Κοζάνη και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στη συνάντηση που είχε σήμερα (3/12/2017) με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Απευθυνόμενος στον κ. Καρυπίδη έδωσε τα εύσημα για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει μέχρι τώρα, ώστε να μπει η Καστοριά

και το Άργος Ορεστικό στο σχεδιασμό για το Φυσικό Αέριο. «Ο αγωγός απλώς περνούσε από τη Δυτική Μακεδονία, και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή και η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχαν φροντίσει γι΄ αυτό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η περιφερειακή αρχή του κ. Καρυπίδη ενίσχυσε τη θέση της Δυτικής Μακεδονίας στα ενεργειακά θέματα και ιδιαίτερα στο θέμα του φυσικού αερίου, ώστε να έρθει φθηνή θέρμανση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε από την αρχή της θητείας του για το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν «οι μόνοι που περάσαν την πόρτα της ΔΕΔΑ και της ΔΕΠΑ, ανοίγοντας νέους δρόμους για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στη Δυτική Μακεδονία».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που παίρνει η Περιφέρεια, τόσο για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στα θέματα κυψελών υδρογόνου όσο και για την τεχνολογία της εσωτερικής καύσης λιγνίτη, που θα παράγει υποπροϊόντα λιγνίτη και θα δίνει καλύτερα περιβαλλοντικά, αλλά και οικονομικά αποτελέσματα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα