Κοζάνη: Αισιοδοξία Δ. Παπαδημούλη για την αξιολόγηση

19:36 3/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμησή του ότι θα εγκριθεί η 3η αξιολόγηση, κατ’ αρχάς στην αυριανή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και στη συνέχεια στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιανουαρίου 2018, εξέφρασε σήμερα (3/12/2017) από την Κοζάνη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως τόνισε υπάρχουν πλέον οι εκτιμήσεις πολλών ότι η Ελλάδα βαδίζει

με επιτυχία τα τελευταία της βήματα για την έξοδο από το μνημόνιο, που θα γίνει τον Αύγουστο του 2018, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για πολύ ακόμη δουλειά, για να μην ξαναβρεθεί η χώρα και πάλι σε τέτοιες συνθήκες.

«Κατανοώ ότι υπάρχει κόσμος που υποφέρει και θέλω να είμαι ειλικρινής ότι θα χρειαστεί χρόνος και βήμα-βήμα για να φθάσουμε στο βιοτικό επίπεδο προ κρίσης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έγιναν πολλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως τα μέτρα υπέρ των αδυνάτων, το νοικοκύρεμα των δαπανών και η μείωση της ανεργίας. «Υπάρχει η υπερφορολόγιση αλλά είναι πατριωτικό καθήκον να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί την φοροδιαφυγή».

Αναφερόμενος στο θέμα της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη και στις αιχμές στελεχών της προηγούμενης Κυβέρνησης, ανέφερε ότι η συμφωνία του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς, «είναι πολύ καλύτερη από τη μικρή ΔΕΗ» που είχε καταλήξει η συγκυβερνήσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

«Με τη μικρή ΔΕΗ θα παραχωρούνταν εκτός από λιγνιτικές μομάδες και υδροηλεκτρικού σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και σταθμοί με Φυσικό Αέριο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «τα συλλαλητήρια είναι θετικά, καθώς ενισχύουν την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης», ενώ πρόσθεσε ότι με τη συμφωνία που έγινε θα διασφαλιστούν πλήρως οι θέσεις εργασίας αλλά θα γίνουν και προσπάθειες μέσω αυτής της διαπραγμάτευσης για παράταση της διάρκειας ζωή λιγνιτικών μονάδων».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, οι οποίοι του ζήτησαν να υπάρξει η συνδρομή του στις κοινές προσπάθειες που κάνει το Δίκτυο την Ενεργειακών Περιφερειών στην Ευρώπη για άντληση πόρων στο Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τις περιοχές που είχαν λιγνιτικά κοιτάσματα.

Μάλιστα ο κ. Καρυπίδης του παρέδωσε φάκελο με τις προτάσεις στήριξης της περιοχής που έχουν εκπονήσει το ΕΚΕΤΑ, η ΑΝΚΟ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες θα υποβληθούν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα