Κοζάνη: Ανοιχτή επιστολή Θέμη Μουμουλίδη

11:08 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Χρειαζόμαστε άμεσα αναπτυξιακό σχεδιασμό που να ξεπερνά κατά πολύ τη μία κυβερνητική ή αυτοδιοικητική θητεία», αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του ο Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης. Ξεκινώντας μια προσπάθεια δημόσιου διαλόγου, ο κ. Μουμουλίδης αναφέρεται ενδεικτικά σε κάποιες θεματικές, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός των οποίων, όπως τονίζει, θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο και το μέλλον της περιοχής. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

Η ΔΕΗ, η ανάπτυξη και όχι η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της οποίας, μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος μιας άλλης αναπτυξιακής αντίληψης. Η Λίμνη Πολυφύτου, που είναι ένα τεράστιο αναξιοποίητο κεφάλαιο.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, για το οποίο το τρίπτυχο που πρέπει να απαντηθεί, είναι βιωσιμότητα, ανάπτυξη και ποιότητα σπουδών. Η Ανάδειξη της περιοχής του Βοίου, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του οποίου ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν και η στήριξη της γουνοποιίας που αποτελεί για σχεδόν πέντε αιώνες τον πλούτο της περιοχής. Είναι επιβεβλημένη, σύμφωνα με τον κ. Μουμουλίδη, η συγκρότηση ενός οργάνου επεξεργασίας σχεδιασμού ανά περιφερειακή ενότητα, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη και τη συμμετοχή των δημάρχων και εκπροσώπων δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, των βουλευτών, καθώς και φορέων της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα