Βόλος: Δωρεάν φάρμακα για ανέργους από την 1η Αυγούστου

10:33 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για το Σεπτέμβριο μετατίθενται οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τους φαρμακοποιούς. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση του Πανελληνίου Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιώλης. Επιπλέον υπενθύμισε ότι από 1ης Αυγούστου άνεργοι και ανασφάλιστοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς να πληρώνουν

συνδρομή, όπως γίνονταν μέχρι τώρα, καθώς το μέτρο αυτό εφαρμόζεται από τα μέσα Ιουνίου. «Ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι έχουν εξευρεθεί τα απαραίτητα κονδύλια από τον προϋπολογισμό και οι φαρμακοποιοί θα πληρώνονται κανονικά» εξήγησε ο κ. Ματσιώλης.

Το Σεπτέμβριο του 2016 θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το ωράριο των φαρμακείων, κάτι που ζητούν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, διότι πλέον δεν υφίσταται ωράριο και στην ουσία επικρατεί «οικονομικός κανιβαλισμός», όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Ματσιώλης. Επιπλέον θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα πειθαρχικά συμβούλια καθώς «κανείς δεν τιμωρείται».

Επιπλέον ο κ. Ματσιώλης εξέφρασε την απορία γιατί ο υπουργός δεν ανακοινώνει ποια ακριβώς θα είναι τα 216 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι 43 δραστικές ουσίες που θα διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα