Καλαμάτα: «Το μη χείρον…αλλα όχι βέλτιστον» δηλώνει ο Νίκας για την απόφαση του ΦΟΔΣΑ

10:50 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η απόφαση που έλαβε την περασμένη Δευτέρα ο Φορέας Διαχείρισης, ανταποκρίνεται στη λογική «το μη χείρον» αλλά δεν είναι «βέλτιστον», τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, Παναγιώτης Νίκας.

Χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «πολιτικάντικη που τα έχει όλα μέσα» και υπογράμμισε πως οδηγεί στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχολιάζοντας ότι «ήταν

σαφές από τις δύο συναντήσεις που είχαν οι δήμαρχοι της Περιφέρειας με τους αρμόδιους υπουργούς πως η κατεύθυνση της κυβέρνησης ήταν η κεντρική διαχείριση και τα ΣΔΙΤ». «Γι’αυτό και η κυβέρνηση, δεν έκανε τις κινήσεις που έπρεπε για να στηρίξει την τοπική διαχείριση», συμπλήρωσε ο κ.Νίκας και εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αβεβαιότητα του για το πώς είναι δυνατό να προχωρήσει η ιστορία αυτή που ταλανίζει την Πελοπόνησο, δεκαετίες.
Όπως είπε, ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει στη βελτίωση της τοπικής διαχείρισης των απορριμμάτων του και θα ζητήσει από την κυβέρνηση μηχανολογικό εξοπλισμό προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα ο ακριβής φάκελος, με τα δεδομένα και τα αιτήματα του δήμου προς την κεντρική εξουσία, πρόκειται να κατατεθεί και να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στις 11 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα