Κοζάνη: Αλυσίδες στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας-Κανονικά η κυκλοφορία στην Εγνατία.

09:39 9/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αρκετά προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό που διατρέχει την περιφέρεια διεξάγεται κανονικά. Στο Νομό Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του διεξάγεται κανονικά, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 15ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της Εθνικής Οδού Γρεβενών – Τρικάλων, από το 32ο χλμ.

έως το 52ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης -Καλαμπάκας, από το 4ο χλμ. έως το 8ο χλμ. της επαρχιακής οδού Δεσκάτης – Καρπερού, από το 25ο χλμ. έως το 54ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 25ο χλμ. έως το 45ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Βασιλίτσας, από το 25ο χλμ. έως το 43ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Περιβολίου και από το 20ο χλμ. της επαρχιακής οδού Κηπουρείου – Ιωαννίνων (μέσω Μηλιάς Μετσόβου) έως τα όρια με την Π.Ε. Ιωαννίνων. Στο Νομό Καστοριάς η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, εκτός από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), όπου απαιτούνται αλυσίδες. Στο Νομό Κοζάνης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα, διεξάγεται κανονικά, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά. Στο Νομό Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δυτική Μακεδονία: Κλειστά όλα τα σχολεία της Α΄και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης σήμερα Δευτέρα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, τα σχολεία της Α’θμιας και β’θμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα λόγω του πολικού ψύχους και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Παράλληλα με απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης Γιώργου Βαλαή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Κλειστά θα είναι τα σχολεία για το επόμενο διήμερο και στους δήμους Άργους Οριστικού, Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ στο Δήμο Βοίου, στο Δήμο Σερβίων Βελβενδού και Γρεβενών θα είναι κλειστά σήμερα Δευτέρα. Από την πλευρά του ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, ανακοίνωσε ότι το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και το Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Κοζάνης, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 9 και 10 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα