Λανθασμένη διάγνωση για μαθητή παραλίγο να αποβεί μοιραία

Μία ιατρική αμέλεια παραλίγο να αποβεί μοιραία για 12χρονο μαθητή που αγωνίζεται σε ποδοσφαιρική ακαδημία, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Όπως αναφέρεται λοιπόν στο εν λόγω δημοσίευμα, μετά από πτώση σε προπόνηση και πόνους στο σπόνδυλο, επισκέφθηκαν μαζί με τον πατέρα του ιατρικό κέντρο για εξετάσεις.

Εκεί, του έγινε ακτινογραφία, αλλά ο θεράπων ιατρός δεν διαπίστωσε οτιδήποτε ανησυχητικό, συστήνοντας απλά τριήμερη αποχή από την προπόνηση.
Με την επιστροφή

του μαθητή στο σπίτι όμως, οι πόνοι συνεχίστηκαν να είναι αφόρητοι, με αποτέλεσμα η οικογένεια του να ζητήσει και δεύτερη ιατρική γνωμάτευση, σε άλλο ιατρικό κέντρο.

Εκεί, όπως αναφέρεται πάντα στο δημοσίευμα, ο θεράπων ιατρός, βλέποντας την ίδια ακτινογραφία διαπίστωσε κάταγμα στον κόκκυγα. Σε αντίθετη με την πρώτη ιατρική συμβουλή, ο δεύτερος ιατρός κάλεσε τον μαθητή να απέχει τρεις μήνες από κάθε αθλητική δραστηριότητα, συστήνοντας γενικά ξεκούραση, ακόμα και να αποφεύγει να κινείται!

Μάλιστα, ο δεύτερος ιατρός υπέδειξε ότι εάν ο μαθητής συνέχιζε κανονικά τις προπονήσεις, τότε η υγεία του θα διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο.
Οι γονείς του μαθητή είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και αναμένεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να προβούν σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα