Koμοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 9-01-2017

08:32 9/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καιρικό-Εκπαίδευση

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στη Ροδόπη-Ξάνθη

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης,μετά από απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη.Κλειστά είναι για σήμερα και τα σχολεία στην Ξάνθη

και σε ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜ-Θ
Σύμφωνα με απόφαση του κ. Τσαλικίδη θα γίνει έλεγχος έλεγχος των εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων για καταγραφή της κατάστασης και των τυχόν ζημιών που ανέκυψαν λόγω παγετού κατά την μακρά διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων.
Από αύριο Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του σχετικού Νόμου.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν το τριήμερο των Φώτων και ίσως συνεχισθούν μέχρι αύριο, κυρίως τις πρώτες πρωϊνές και βραδινές ώρες.
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται για το ορεινό οδικό δίκτυο της Ροδόπης, από το 31ο χλμ της Ξάνθης προς τον Άγιο Κωνσταντίνο και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Έβρου και το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καβάλας.
Κατά τα άλλα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στην Εγνατία οδό, με τα μηχανήματα ρίψης αλατιού να είναι επι ποδός αυτές τις μέρες και να επεμβαίνουν, όταν χρειάζεται.
Επι ποδός είναι και τα μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Εκκλησία
Ο Γιάννης Πετράς ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό στο Φανάρι
Στο μεταξύ αψήφισαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα κρύα νερά του θρακικού πελάγους στο λιμάνι του Φαναρίου του δήμου Κομοτηνής, για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό.
Έπεσαν στο νερό 10 κολυμβητές και αυτός που έπιασε φέτος τον σταυρό ήταν ο Γιάννης Πετράς φοιτητής της Γεωπονικής από την Κομοτηνή. Ο νεαρός φοιτητής δέχθηκε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνος και πήρε από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Φαναρίου δώρο έναν χρυσό σταυρό.

Αυτοδιοίκηση
Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης όσον ούπω
Μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου θα τρέξει η υλοποίηση του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, από τους κατά τόπους Δήμους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται στο Δήμο Κομοτηνής, στα ΚΕΠ, αλλά και στα Κέντρα Κοινότητας, τα οποία θα δημιουργηθούν στις κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας, του Δήμου.
Αφορούν άτομα με εισόδημα 1.200 ευρώ και λαμβάνεται υπ’ όψιν το εισόδημα του τελευταίου εξαμήνου, το οποίο επιβεβαιώνεται και από το ΤΑΞΙΣ.
Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων.
Κατά την υποβολή της αίτησης το σύστημα θα επιβεβαιώνει ότι ο αιτών ή η αιτούσα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα, καθώς τα στοιχεία των υποψηφίων θα είναι συνδεδεμένα με το ΤΑΞΙΣ.
Μάλιστα υπάλληλος από το Δήμο Κομοτηνής παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια στην Αθήνα, στα τέλη του έτους, η οποία και θα μεταφέρει την τεχνογνωσία και στους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δήμου Κομοτηνής.
«Ζητάμε από τον κόσμο να είναι επιεικής μαζί μας και να είναι σίγουρος πως θα τον εξυπηρετήσουμε», τόνισε καταλήγοντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Γκαράνης.

Πρόσληψη δύο ατόμων από τον δήμο Μύκης
Στην πρόσληψη δύο ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (οκτώ μηνών) προχωρά ο δήμος Μύκης για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας του
Υγεία
Πρόσληψη Οδοντιάτρου στο Νοσοκομείο Ξάνθης
Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενημερώνει ότι με σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας, διορίστηκε και ανέλαβε υπηρεσία από τις 2 Ιανουαρίου 2017 σε θέση Ιατρού ΕΣΥ επί θητεία, Οδοντίατρος, η οποία θα στελεχώσει το αντίστοιχο Εξωτερικό Ιατρείο του Νοσοκομείου.
Εξόρμηση Εθελοντικής Αιμοδοσίας
Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, λόγω αυξημένων αναγκών σε αίμα, διοργανώνει εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας στις 22 Ιανουαρίου 2017 στις ορεινές περιοχές του Νομού Ξάνθης:

15 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης
Δεκαπέντε θέσεις ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ περιλαμβάνονται στην προκήρυξη 6κ/2016 του ΑΣΕΠ για 1666 θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας που απεστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Aγορά
Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις τη Δευτέρα

Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Τουρισμός
Ανοδικές τάσεις στον Τουρισμό στη Ροδόπη
Ανοδικές τάσεις της τάξης του 25% σημείωσε στη Ροδόπη ο Τουρισμός, αλλά και γενικά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ το έτος 2016.
Πιο συγκεκριμένα σε αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 800.000 αφίξεις και 1.900 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχεία, εκτός των ενοικιαζόμενων δωματίων, τα οποία εικάζεται πως είναι διπλάσιος ο αριθμός για αυτά.
«Χρειάζεται ενεργοποίηση από τους νέους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία, προκειμένου τον τουριστικό πόρο να τον καταστήσουμε τουριστικό προϊόν. Να μην μείνουμε μόνο στο κατάλυμα ή στην εστίαση, αλλά να προχωρήσουμε και στην παροχή υπηρεσιών, όπως οι οργανωμένες περιηγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΟμοτηνής ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης.
Μάλιστα ανέφερε πως μέσα στο 2017, το οποίο έχει ορισθεί ως έτος τουρισμού για την ΠΑΜ-Θ, θα γίνουν και στις 5 περιφερειακές ενότητες, σεμινάρια για την κουλτούρα συνεργασίας και δη στο αντικείμενο του τουρισμού.

Περιβάλλον
Φορέας Οροσειράς Ροδόπης: Θετικός απολογισμός και δυναμικός προγραμματισμός
Δράσεις και αιτήσεις για ένταξη σε προγράμματα όπως το Ίντερεγκ, το ΠΕΠ ΑΜ-Θ, το Μπαλκάν Νετ και το ΕΣΠΑ, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του φορέα Διαχείρισης της Οροσειράς Ροδόπης, Σταύρος Κεχαγιόγλου, στο πλαίσιο του απολογισμού, αλλά και του προγραμματισμού για τη νέα χρονιά.
Από τις αιτήσεις που έχουν περάσει το πρώτο στάδιο αξιολόγησης, ξεχωρίζουν από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ίντερεγκ, για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε προστατευόμενες περιοχές, το οικολογικό φεστιβάλ, από το πρόγραμμα Μπάλκαν Νετ.
Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, θα γνωρίζουμε και την τελική έγκριση των προγραμμάτων.
Εξ άλλου ο κ. Κεχαγιόγλου στάθηκε και σε μια ενδιαφέρουσα «ανακάλυψη», απολιθωμένου δάσους, στα όρια του φορέα Οροσειράς Ροδόπης.
«Έχω ενημερώσει με έγγραφά το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο Αυτοδιοίκησης για την ύπαρξη Απολιθωμένου Δάσους, αλλά μέχρι στιγμής, δεν είχα καμία κρούση ενδιαφέροντος για αξιοποίηση», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κεχαγιόγλου.
Τέλος φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον των φορέων προστατεύομενων περιοχών, ως προς την χρηματοδότηση τους και ως προς την λειτουργία τους.

Eκπαίδευση
Επίσκεψη στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης και συνέντευξη από τον Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ
O Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και το προεδρείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας (ΣΙΕΛΒΕ) θα πραγματοποιήσουν σήμερα επίσκεψη Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους της διοίκησης του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί ΠΥΣΔΕ ,όπου θα τεθεί ζήτημα εφαρμογής των νόμων και απόφασης του ΚΥΣΔΕ σε σχέση με την αυθαίρετη απόλυση εκπαιδευτικού στο εν λόγω σχολείο.
Μετά την επίσκεψη θα παραχωρήσουν στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης (ώρα 13:00) συνέντευξη τύπου με θέμα την τήρηση του Ν. 4415/2016 στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, τη μη εφαρμογή των αποφάσεων των εποπτικών συμβουλίων του Υπουργείου Παιδείας στο εν λόγω σχολείο σε σχέση με την αυθαίρετη απόλυση εκπαιδευτικού και εν γένει τα εργασιακά δικαιώματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
ΑΜΕΑ
Τρύφων Καρούντζος: «Η ΕΣΑΜΕΑ θέλει τη Ροδόπη για τουριστικό προορισμό ΑΜΕΑ»
Την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης , Γιώργου Βερναρδάκη, για την αναμόρφωση της νομοθεσίας για την αναπηρία, ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των συλλόγων ΑΜΕΑ της Ελλάδας, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του σωματείο ΑΜΕΑ Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος.
Μάλιστα το θέμα έχει τεθεί σε διαβούλευση μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Εξ άλλου από την τελευταία επίσκεψη στο Δήμαρχο Κομοτηναίων, Γιώργο Πετρίδη, του σωματείου των ΑΜΕΑ Ροδόπης, προέκυψε η δέσμευση του δημάρχου, για εξασφάλιση έδρας. Επίσης κατεγράφη και η αναθέρμανση του οράματος να καταστεί η Ροδόπη, τουριστικός προορισμός προσβάσιμος για ΑΜΕΑ.
«Η ΕΣΑΜΕΑ θέλει να επενδύσει στη Ροδόπη και αυτό το γνωρίσουν και οι κάτοικοι, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση, από τους οποίους υπάρχει θερμό ενδιαφέρον.

Αστυνομικό Δελτίο

Νεκρή ηλικιωμένη στο Φύλακα από τους καπνούς ξυλόσομπας
Mία ηλικιωμένη 76 από τον οικισμό του Φύλακα Ροδόπης, έχασε την προχθες την ζωή της από ασφυξία λόγω καπνού, όταν λόγω της ξυλόσομπας που έκαιγε στο σπίτι, για κάποιο λόγο άρπαξε φωτιά η διπλανή κουρτίνα και ακολούθησε η ντουλάπα. Η ηλικιωμένη είχε κινητικά προβλήματα και δυστυχώς ούτε ο σύζυγός της πρόλαβε να τη βγάλει έξω.

Σύλληψη 15χρονου στην Ξάνθη
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δέκα κλοπές δίκυκλων οχημάτων, που διαπράχθηκαν κατά τις τελευταίες δέκα μέρες στην πόλη της Ξάνθης.
Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη στην Ξάνθη ένας 15χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Όπως προέκυψε, μαζί με άλλους δύο, άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης, 7 μοτοσικλέτες και 3 μοτοποδήλατα.Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα από τα δίκυκλα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και ένα προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει, επανειλημμένα, κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, επιδομα αλληλεγγύης, εν λόγω, σχολεια, ξανθη, χλμ, κομοτηνη, επιδομα, κεπ, ταξισ, αθηνα, ΑΣΕΠ, εκπτωσεις, πεπ, νετ, νέα, αμεα, οιελε, ελλαδα, πυσδε, εσαμεα, συλληψεις, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, δωρο χριστουγεννων, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, χειμερινοι προορισμοι, κοινωνικος τουρισμος, φωτια, επιδομα θερμανσης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, αυτοδιοικηση, το θεμα, αμεα, εμπορικη, ευχες, θεμα, θητεια, κεπ, νετ, ξενοδοχεια, πλαισιο, προγραμμα, αρθρο, αιμα, αιτησεις, αναπηρια, αφιξεις, γινει, γινονται, δευτερο, δημος, δυστυχως, δικτυο, δωρο, εγνατια, εγγραφα, ευρω, υπαρχει, εν λόγω, επικοινωνια, ερευνες, εσαμεα, εστιαση, ετος, εφημεριδα, ζωη, υπηρεσια, υπηρεσιες, κεχαγιογλου, λειτουργια, λογο, μεριμνα, νερο, οιελε, ορια, οχηματων, πεπ, προβληματα, προγραμματα, σεμιναρια, σιγουρος, συγκεκριμενα, συνεχεια, σπιτι, σχολειο, σωματειο, ταξισ, τιμη, τοπικη αυτοδιοικηση, τουρισμος, τριτη, τριημερο, υλοποιηση, φεστιβαλ, φοιτητης, χλμ, ωρες, δικαιωματα, εφαρμογη, υπουργειο, νοσοκομειο, οδοντιατρος, πυσδε, τυχερος, θεματα, θεσεις, υγειας
Αναζητήσεις
ερτ κομοτηνης συνεντευξη για τουρισμο
Τυχαία Θέματα