Κοζάνη – Α. Χαρίτσης: «Πρόκληση η Ανάπτυξη»

23:27 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ευοίωνες» χαρακτήρισε τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για την Επιχειρηματικότητα και της Ανάπτυξη της χώρας ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τη συμμετοχή του στη συνάντηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, που έγινε σήμερα Κυριακή στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, που θα είναι όπως είπε από την Τετάρτη

«Νόμος του Κράτους», η στοχευόμενη κατεύθυνση του νέου ΕΣΠΑ και η ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνδυασμό με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη διευθέτηση του χρέους, δημιουργούν όλες τις συνθήκες για μία βιώσιμη ανάπτυξη.

Απαντώντας έμμεσα και στην κριτική στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Δυτική Μακεδονία ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση αυτό που δε θα επαναλάβει είναι τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία οδήγησαν τη χώρα στην ύφεση. «Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τον τομέα της Ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας πως «απέτυχαν τα μοντέλα» που χρησιμοποιήθηκαν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα