Ανέδειξαν τα κτηνοτροφικά και αγροτικά τους προϊόντα

22:11 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους παραδοσιακούς τρόπους ζωής είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και να γνωρίσουν οι νεότεροι στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής Γεωργό-Κτηνοτροφίας που πραγματοποιήθηκε στο Μάτι Αργυροπουλίου και διοργάνωσαν ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με τούς Συλλόγους Κτηνοτρόφων, Γυναικών και Γονέων και Κηδεμόνων Αργυροπουλίου.

Σκοπός της γιορτής ήταν η ανάδειξη της κτηνοτροφίας και των παραγόμενων κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Οι οικοδεσπότες της γιορτής ανταποκρίθηκαν στο έπακρο καθώς οι επισκέπτες έμειναν ευχαριστημένοι τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και

από τα προσφερόμενα εδέσματα που φτιάχτηκαν με αγνά και τοπικά υλικά από τις γυναίκες του Συλλόγου.

Οι κτηνοτρόφοι φρόντισαν να δείξουν στους νεότερους τον παραδοσιακό τρόπου κουρέματος, την τυροκόμηση καθώς και την παραγωγή παραδοσιακού γιαουρτιού. Από την άλλη οι γυναίκες του Συλλόγου φρόντισαν να στήσουν σε ένα μικρό χώρο όπου τοποθέτησαν όλα τα οικιακά σκεύη που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για την αξιοποίηση των παραγόμενων κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι «το Αργυροπούλι, όπως και τα άλλα χωριά του Δήμου, κατέχουν σημαντική θέση στη Θεσσαλία με τα κτηνοτροφικά και αγροτικά προϊόντα που παράγουν. Πρόκειται για το 20% της παραγωγής της Θεσσαλίας. Τα προϊόντα αυτά είναι ποιοτικά και ενισχύουν τόσο την τοπική όσο και την εθνική οικονομία. Η γιορτή αυτή έχει να προστεθεί στην γιορτή κρασιού και ανθοκομικής στον Αμπελώνα, αχλαδιού στα Πλατανούλια και θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για προβάλλουμε αυτά που παράγει η περιοχή μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα