Κομοτηνή:Ο νονός και η νονά «έσωσαν» την πασχαλινή αγορά

20:12 18/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κα Κική Κωνσταντινίδου

Χάρη στο πασχαλινό έθιμο που φέρει το νονό και την νονά να μην «ξεχνούν» τα βαπτιστικά τους την περίοδο του Πάσχα κινήθηκε η αγορά της Κομοτηνής. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, την κα Κική Κωνσταντινίδου οι συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί δεν βοήθησαν την αγορά έτσι οι καταναλωτές περιορίστηκαν στα άκρως απαραίτητα. «Αν είχε κλείσει η αξιολόγηση, θα ήταν καλύτερα.» δηλώνει και κάνει λόγο για μια γενική αστάθεια σε όλο τον κόσμο, που

επηρεάζει αρνητικά την Ελλάδα και τους Έλληνες εμπόρους. «Η αγορά κινήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες, κυρίως ο χώρος των τροφίμων, για τους υπόλοιπους κλάδους δεν σημειώθηκε τίποτα το ιδιαίτερο» δηλώνει.

Αισιοδοξία και προσδοκίες λόγω άνοιξης

Οι καταστηματάρχες πια ελπίζουν στην καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών. Η αισιοδοξία που συνοδεύει πάντα την έλευση της άνοιξης θα βγάλει πολλούς από το σπίτι τους και ίσως τους οδηγήσει στις βιτρίνες και στις προθήκες των καταστημάτων τους. «Από τα λιγοστά χρήματα που έχουν στις τσέπες τους, ίσως, περισσέψει να ρίξουν και κάτι στην αγορά» δηλώνει σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα η κίνηση κινείται στα ίδια με πέρσι επίπεδα, ίσως, σε κάποιους τομείς με μια μικρή πτώση 5-10%, η οποία δεν αιφνιδίασε κανέναν.

Η φορολογία σημαντικό θέμα

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την σταθερότητα που θα δημιουργηθεί σίγουρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα » προβλέπει η κα Κωνσταντινίδου ελπίζοντας ότι σιγά – σιγά θα υπάρξει ανάκαμψη. «Μην ξεχνάτε ότι είμαστε στον 8ο χρόνο της κρίσης. Η υπερφορόλγηση μας έχει οδηγήσει στα όρια μας. Πολύ φοβάμαι ότι ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες θα είναι ασυνεπείς ως προς τις υποχρεώσείς τους, αν δεν αλλάξει κάτι.» προβλέπει και προτρέπει τους συναδέλφους της να συνεχίσουν τον καθημερινό τους αγώνα πάντα με την ίδια αισιοδοξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα