Κομοτηνή:Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς

13:11 11/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε θέση «μάχης» είναι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς της Ροδόπης (12 παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Κομοτηνής και αυτοί σε Ίασμο και Σάπες.Συνολικά περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι) προβαίνοντας μάλιστα σήμερα σε προειδοποιητική στάση εργασίας με την στήριξη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Αιτία της «αναταραχής» η απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από τεσσάρων (4) ετών

στα Νηπιαγωγεία.

«Η υλοποίηση της θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με τον τρόπο που σήμερα τους γνωρίζουμε» ανέφερε η κα Ζαργιάνη μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής μην κρύβοντας την αγωνία της για το αύριο των συναδέλφων της. Μάλιστα, όπως είπε, οι μισοί από αυτούς θα χάσουν τη δουλειά τους. «Με την απόφαση της δε αυτή η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταστρατηγεί τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των Παιδαγωγών και των αποφοίτων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι. και οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα» ανέφερε από την πλευρά της η κα Αντωνιάδου. Παράλληλα, η κα Ζαργιάνη εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους κατέθεσε την πρόταση, εφόσον η εξαγγελία υλοποιηθεί, να ληφθεί υπόψιν σοβαρά η δυνατότητα των παιδικών σταθμών (τόσο χάρη στις υποδομές, όσο και στο έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό) να συμβάλλουν στην υλοποίηση σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία.

Στο πλευρό τους οι γονείς

Αν η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμμείνει στην απόφαση της προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των Παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Μάλιστα, όπως σημείωσε η κα Ζαργιάνη, στο πλευρό τους έχουν και τους γονείς των παιδιών. « Είναι δικαίωμα των γονέων παιδιών προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας να επιλέγουν τη δομή Προσχολικής Αγωγής που επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους (Παιδικοί Σταθμοί-Νηπιαγωγεία), όπως είναι δικαίωμα και υποχρέωση μας να προστατέψουμε το δικαίωμα των παιδιών να είναι παιδιά προσχολικής ηλικίας και όχι «μαθητές» από τα τέσσερα (4) χρόνια τους.» αναφέρουν. «Ζητάμε την κατανόηση αλλά και τη συμπαράσταση των γονέων και κηδεμόνων γιατί το θέμα αφορά όλους.» τόνισε η κα Ζαργιάνη.

Δυσάρεστα τα νέα για τους εργαζόμενους συμβασιούχους στην Αυτοδιοίκηση

Την αντισυνταγματικότητα της παράτασης χιλιάδων συμβασιούχων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, με το σκεπτικό, όπως εξήγησε σήμερα η κα Αντωνιάδου, ότι το σύνταγμα απαγορεύει ρητά και τις παρατάσεις αυτών, αλλά και τις μονιμοποιήσεις των εν λόγω επί συμβάσει υπαλλήλων.

«Αν ισχύει, όντως, αποκλείεται η δυνατότητα παράτασης στις συμβάσεις σε περίπου 15.000 συμβασιούχους των ΟΤΑ, οι οποίες είχαν προβλεφθεί σε πρόσφατους νόμους. Την ίδια στιγμή προκαλεί συνέπειες καθώς απαγορεύει και την πληρωμή των συμβασιούχων για όσο καιρό οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν κι αυτό είναι μεγάλη αδικία γιατί οι άνθρωποι δούλεψαν και δουλεύουν κανονικά.»
Φώτο:Ρωξάνη Ζαργιάνη και Φωτεινή Αντωνιάδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα