Καλαμάτα: Επεισοδιακή η ανακοίνωση των ποινών για τη δολοφονία του δικηγόρου

12:01 11/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε ομοφώνως το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας τον 41 ετών Βορειοηπειρώτη κατηγορούμενο για την αποτρόπαια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου του 2009 μέσα στο γραφείο του στην Κυπαρισσία.

Ο 36χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Η ανακοίνωση της απόφασης εξόργισε τον Βορειοηπειρώτη καταδικασθέντα, ο οποίος με μια αστραπιαία κίνηση κινήθηκε απειλητικά προς τους δικαστές, επιχειρώντας να ανέβει επάνω

στην έδρα.

Ο 41χρονος άκουσε την ανακοίνωση της ποινής των ισοβίων για τρίτη φορά, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε από την αρχή στο δεύτερο βαθμό, το φετινό Μάρτιο, μετά από αίτημα αναίρεσης του ίδιου στον Αρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου (από τις 27/2/2013) οπότε το αναιρετικό δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση και ακύρωσε την απόφαση ισόβιας κάθειρξης σε βάρος του. Ο έτερος Αλβανός κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ πρωτοδίκως είχε επιβληθεί και στους δύο κατηγορούμενους ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Χθες, ωστόσο, ένορκοι και δικαστές έκριναν ότι ο 36χρονος Αλβανός δεν είναι συναυτουργός στο έγκλημα, όπως είχε κριθεί από τα προηγούμενα δικαστήρια. Αντίθετα, βρήκαν ένοχο τον Βορειοηπειρώτη για ανθρωποκτονία κατά μόνας, από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ απέρριψαν και το αίτημα των δικηγόρων του για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.
Το άγριο έγκλημα που είχε σοκάρει το πανελλήνιο πριν κάποια χρόνια με την αγριότητα που έγινε, είχε ως κίνητρο την προσημείωση του σπιτιού του Βορειοηπειρώτη. Ο άτυχος δικηγόρος είχε αναλάβει υπόθεση που αφορούσε ανεξόφλητες επιταγές του εν λόγω κατηγορούμενου σε δύο Κυπαρίσσιους τεχνίτες για εργασίες στο καινούργιο του σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα