Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 3-02-2017

08:27 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αστυνομικό Δελτίο

Στο Νοσοκομείο 14χρονη ύστερα από ατύχημα με λεωφορείο χωρίς οδηγό έπεσε σε μαθητές στην Κοτύλη Ξάνθης
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε χθες το πρωί στην Κοτύλη Ξάνθης με Λεωφορείο να παρασέρνει 14χρονη μαθήτρια, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά.
Το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής ήταν σταματημένο, όμως για αδιευκρίνιστο λόγο το χειρόφρενο δεν λειτούργησε και το όχημα άρχισε να κινείται χωρίς οδηγό στην κατηφόρα, προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να καταλήξει πάνω στους μαθητές που περίμεναν το σχολικό για τη Γλαύκη.
Η 14χρονη μαθήτρια του Γυμνασίου

Γλαύκης, έπεσε στο έρεισμα του δρόμου, πίσω από τα κάγκελα και τραυματίστηκε σοβαρά ενώ στη συνέχεια το όχημα κατέληξε σε κατοικία, την οποία διαπέρασε καταστρέφοντας την σε μήκος 3 μέτρων.
Η 14χρονη μαθήτρια του Γυμνασίου Γλαύκης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φέρει κάταγμα στην κλείδα και αιμορραγία, έχει σκιστεί το άνω χείλος της και έχουν σπάσει δόντια. Οι γιατροί έχουν εντοπίσει ένα αιμάτωμα στον εγκέφαλο που δεν εμπνέει ανησυχία.
Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος ερευνώνται από την Αστυνομία.

Κόμματα
Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη συναντήθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ
Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, συναντήθηκε στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και του εξέφρασε την διαμαρτυρία του για την υπόθεση που ανέκυψε με τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου για την Θράκη και την διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου μπάσκετ στην πόλη της Ξάνθης.
Ο Ιλχάν Αχμέτ, κατέθεσε με τον πλέον επίσημο τρόπο το αίτημα για την διεξαγωγή του αγώνα αυτού στην Ξάνθη.

Πρωτογενής Τομέας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε Απόφαση με την οποία παρατείνει την ημερομηνία παράδοσης συσπόρου βαμβακιού σε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2017.

Θετικά στον ιό της γρίπης των πτηνών
Θετικά στον ιό της γρίπης των πτηνών ήταν τα τρία από τα τέσσερα δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση στο Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τρία δείγματα που είχαν ληφθεί από κύκνους από τα διακόσια συνολικά άγρια πτηνά που εντοπίστηκαν νεκρά στην Ξηρολίμνη του Φαναρίου . Σύμφωνα με την Κτηνιατρική Υπηρεσία αρνητικό ήταν το δείγμα της Φαλαρίδας που είχε επίσης σταλεί προς εξέταση. Μέχρι τώρα τα άγρια πτηνά λειτουργούσαν περισσότερο ως φορείς του ιού. Τώρα φαίνεται πως η εξασθένηση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, λόγω της πείνας και του καιρού, σε συνδυασμό με τον ιό τα οδηγεί και στο θάνατο.
Αυτοδιοίκηση
Βολές περιφερειάρχη κατά Δημάρχου Κομοτηνής
Βολές κατά του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη εξαπέλυσε χθες ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, σε αναφορά του στο Σχέδιο Βιώσιμης Στρατηγικής Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής.
Ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Δήμος Κομοτηνής δε θα λάβει τη χρηματοδότηση των 8,6 εκ. ευρώ που προβλέπεται από το πρόγραμμα.
Υποστήριξε δε πως η ένσταση που κατέθεσε ο Δήμος, ζητώντας εκ νέου αξιολόγηση του σχεδίου του, ήταν επικοινωνιακό τέχνασμα. Μάλιστα είπε ότι ο Δήμος Κομοτηνής ήταν ανέτοιμος ως προς τον σχεδιασμό του για το πρόγραμμα, σε αντίθεση με τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης που είχαν φροντίσει να εντάξουν έργα τους και στο πρόγραμμα ΟΧΕ – Εγνατία. « Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα όμως και να χρησιμοποιήσει κανείς, η απουσία σχεδιασμού του Δήμου Κομοτηνής είναι φανερή» ανέφερε ο κος Μέτιος.

«Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ του νέου Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ»
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,Χρήστο Μέτιο, πραγματοποίησε ο νέος Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ, Αρχιπύραρχος,Ρήγας Ναθαναήλ.
Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, Πολιτικής Προστασίας και εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος από το ΕΣΠΑ.

Εκπαίδευση
Ξεκίνησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Ξάνθης
Ξεκίνησε η λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» Ξάνθης με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντας διδακτική υποστήριξη μαθητών Λυκείου.
Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» απευθύνεται σε μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) που υλοποιεί ο Δήμος Ξάνθης.
Στο φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα και των τριών τάξεων του Λυκείου, τα οποία πραγματοποιούνται στο σχολικό συγκρότημα του 2ου & 3ου Γυμνασίου Ξάνθης από καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τις απογευματινές ώρες.
O στόχος του σημαντικού αυτού κοινωνικού θεσμού είναι αφενός να στηριχθούν οι μαθητές με κάθε δυνατό εκπαιδευτικό τρόπο και αφετέρου να δοθεί ανάσα στις οικογένειές τους, που λόγω της κρίσης αδυνατούν να διαθέσουν επιπλέον χρήματα για δίδακτρα σε φροντιστήρια.

Σύλλογοι
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών διοργανώνει τον ετήσιο χορό
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών διοργανώνει τον ετήσιο χορό του συλλόγου, αύριο και ώρα 20:30΄ στη μουσική σκηνή ΄΄Αστραία ΄΄ στον Ίασμο. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει θρακιώτικη παραδοσιακή ορχήστρα με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου και Νίκο Ζαπάρτα.

Πολιτισμός
Γενική Συνέλευση στη Φ.Ε.Ξ.
Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ξ. καλεί τα μέλη του συλλόγου σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.
Θέματα:
1.Απολογισμός δράσεων
2.Οικονομικός Απολογισμός

Ο Δημήτρης Μαμαλούκας στο «Δύο»
Τον Δημήτρη Μαμαλούκα και το βιβλίο του «Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών» παρουσιάζουν σήμερα το βράδυ (20.00) το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Κέδρος».
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος-διαχειριστής του indexanthi.gr Θοδωρής Μπακάλης

Βιβλιοπαρουσίαση Π. Τατσόπουλου, «Γκαγκάριν»

Σήμερα στις 19:30, το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης», η Brainfood εκδοτική και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και το βιβλίο του, «Γκαγκάριν (η τολμηρή εκδοχή της ιστορίας).

Ο Μισέλ στην Κομοτηνή
Το βιβλίο του Μισέλ Φαϊς «LADY CORTISOL» θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή σήμερα στις επτά το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Κώστας Καβανόζης, Χάρης Μιχαλόπουλος, Κατερίνα Σχοινά και Χρήστος Χαρτοματσίδης θα μιλήσουν για το βιβλίο και τον συγγραφέα.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη αύριο και μεθαύριο στις [21.00] στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις βραβευμένες ταινίες του 38ου Φεστιβάλ.
Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης, τηλ. 25410 25421

Κουκλοθέατρο στο «Ανατολικά του Νέστου» το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου
Από την Αθήνα «Ο Γαϊγλάρος» ταξιδεύει στην Ξάνθη. Η ομάδα «Τα Πάντα Φι», φιλοξενείται αύριο στις 18:00 στο «Ανατολικά του Νέστου» στη Βελισσαρίου 26 και απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη 58χρονου ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο, διότι, τον εντόπισαν να κατέχει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, 352 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, τα οποία και κατέσχεσαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, αθηνα, ξανθη, θεσσαλονικη, καιρος, οχε, κος, αμθ, βιβλιοπωλείο, lady, τηλ, συλληψεις, ημεδαπός, φοροι, κινηση στους δρομους, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, αξιολογηση, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, ημεδαπός, ημερομήνια, αστυνομια, αυτοκινητο, θρακη, μουσικη, μπασκετ, οχε, πλαισιο, προγραμμα, πτηνα, ρηγας, ταινιες, ωρα, αμθ, ατυχημα, αχμετ, βιβλιο, βραδυ, γιατροι, γονεις, διδακτρα, δημος, δημοσιο, δηλωσεις, δοθει, διοικητης, δοντια, δειγμα, εγνατια, αιθουσα, ευρω, ειπε, εργα, ενσταση, επτα, ερεισμα, εφορεια, υπηρεσια, υποθεση, θοδωρης, ιδρυμα, ιλχάν αχμέτ, ιστορικο, καγκελα, εκδοσεις, κος, κτηνιατρικη, λειτουργια, λεωφορειο, λεσχη, λογο, μηκος, ναθαναηλ, νικο, ομαδα, παντα, οχημα, παιδια, πρωι, σαββατο, συνεχεια, σπιτι, σχεδιο, τηλ, τμημα, τρια, φεστιβαλ, φροντιστηρια, φροντιστηριο, χρηστος, ωρες, δημητρης, κωστας, κυριακη, μιχαλοπουλος, νοσοκομειο, ορχηστρα, σκηνη, θεματα
Τυχαία Θέματα