Ζάκυνθος: «Φυλακή θα κλείσουν τον δήμαρχο οι σύμβουλοί του» υποστηρίζει ο Α. Ξένος

00:53 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Φυλακή θα κλείσουν τον δήμαρχο οι σύμβουλοί του» υποστήριξε σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρώην πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου διαχείρισης απορριμμάτων, Α. Ξένος, με αφορμή το θέμα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου και του συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων για παραγραφή ποσού ύψους 5 εκατ. 700 χιλ. ευρώ, το οποίο όφειλε ο πρώτος στον δεύτερο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «παρανόμως δημοτικό συμβούλιο και σύνδεσμος διέγραψαν αυτήν την οφειλή

προκειμένου να είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός του δήμου»

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Ξένος υπεραμύνθηκε της προσφυγής των σχετικών αποφάσεων στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Αβράμης, ενώ, επεσήμανε πως, ψευδέστατα τον κατηγορούν ότι λόγω της προσφυγής του θα καθυστερήσει η περισυλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων, επειδή δεν θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός του συνδέσμου και, άρα, δεν μπορεί να προχωρήσει η ανάθεση στον εργολάβο για την ενοικίαση των μηχανημάτων της ενδιάμεσης λύσης. Όπως ανέφερε, η δημοτική αρχή «δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την ενοικίαση των μηχανημάτων και το μόνο που, μάλλον, έχει κάνει είναι η αποστολή ενός σχεδίου απόφασης στην ενιαία αρχή δημοσίων συμβάσεων για κατ’ αρχήν έγκριση».

Μάλιστα, ο κ.Ξένος συμπλήρωσε οτι «η προβλεπόμενη διαδικασία ολοκληρώνεται με την υπογραφή με τον ανάδοχο ιδιώτη πρωτοκόλλου εγκατάστασης κάτι το οποίο μπορεί να υπογραφεί μόνο για αδειοδοτημένο χώρο, που επειδή η δημοτική αρχή δεν θέλει να πάρει την πολιτική ευθύνη, έχοντας «κάψει» η ίδια τους δύο αδειοδοτημένους χώρους, γι’ αυτό μονίμως καθυστερεί.» Επιπλέον, όπως είπε, «ο προϋπολογισμός χρειάζεται όταν έρθει η ώρα να πληρωθεί ο ανάδοχος για δουλειά που θα έχει κάνει αλλά ακόμη και εάν απαιτείται στον προσυμβατικό έλεγχο αυτό μπορεί να γίνει με βεβαίωση των οικονομικών υπηρεσιών και προσκόμιση του προσχεδίου του».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων εκτίμησε ότι, από το πρόβλημα των σκουπιδιών η Ζάκυνθος θα υποστεί ανήκεστο βλάβη που θα χρειαστεί πάνω από δεκαετία για να αποκατασταθεί και ότι τα απορρίμματα -με κάποιες αυξομειώσεις- θα παραμείνουν για τρία με τέσσερα χρόνια, καταλήγοντας πως, όποιος περιμένει ότι το πρόβλημα θα λυθεί σε πέντε, δέκα, είκοσι ημέρες «πλανάται πλάνην οικτράν».

Ρεπορτάζ : Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα