Κομοτηνή:Ενοικιάσεις αυτοκινήτων λόγω κρίσης

10:59 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντί να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα, επιλέγουν να κινηθούν, όταν χρειαστεί, με ένα ενοικιασμένο. Αρκετοί κάτοικοι της Ροδόπης, αντιμέτωποι με την κρίση ολοένα και περισσότερο, αναζητούν νέους τρόπους για να κινούνται και να πληρώνουν λιγότερο. Η σωστή συντήρηση ενός αυτοκινήτου, είτε δεν συμφέρει οικονομικά, είτε δεν γίνεται, πάλι για λόγους οικονομίας, με τον σωστό τρόπο με αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να κινηθούν πεζοί, με ποδήλατο ή μηχανάκι και για μεγάλες αποστάσεις νοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο.

«Επιλέγουν να νοικιάζουν αυτοκίνητα καθώς λόγο της κρίσης,

όταν χαλάσουν τα δικά τους αυτοκίνητα, δεν έχουν την δυνατότητα να τα διορθώσουν.» δηλώνει η κα Μαρία Παπαδάκη, ιδιοκτήτρια επιχείρησης ενοικίασης αυτοκινήτων προσθέτοντας πως «επιλέγουν να πάρουν ένα αυτοκίνητο και σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνουν τη δουλειά τους και τις υπόλοιπες μέρες κινούνται με ένα ποδήλατο ή με ένα μηχανάκι.»
Ιδιαίτερες «ανάσες» στο χώρο δίνουν πάντα οι μετανάστες που όταν επιστρέφουν στην περιοχή νοικιάζουν αυτοκίνητα, οι ξένοι-επισκέπτες, αλλά και γονείς των φοιτητών του Δ.Π.Θ., τον πρώτο κυρίως καιρό, που προσπαθούν να οργανώσουν το σπίτι των παιδιών τους. Όσον αφορά στις ανησυχίες τους το κόστος και η φθορά του αυτοκινήτου έρχονται στις πρώτες θέσεις. «Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι, σχηματίζοντας μικρές παρέες, επιλέγουν να ταξιδέψουν στα Βαλκάνια νοικιάζοντας ένα μικρό Βαν που θα χωράει όλα τα μέλη της παρέας. Η προσοχή στην οδήγηση, τόσο για την προσωπική τους ασφάλεια, όσο και για το αυτοκίνητο κρίνεται απαραίτητη και το τονίζουν πάντα σε κάθε πελάτη.

Τα τελευταία χρόνια, όπως δηλώνει η κα Παπαδάκη, έχει μειωθεί αρκετά η κίνηση. «Παλαιότερα δεν το σκεφτόταν και τόσο πολύ οι πελάτες να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο. Έρχονταν,πλήρωναν έπαιρναν ένα αυτοκίνητο και έφευγαν. Τώρα δεν γίνεται αυτό.» Ο καιρός, η μάρκα του αυτοκινήτου και οι μέρες ενοικίασης καθορίζουν το κόστος. Συνήθως οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ τη μέρα και ανεβαίνουν πιο πάνω.
Ρεπορτάζ,κείμενο,φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα