Στη ΔΕΥΑΗ το ΚΚΕ με το Μαν. Συντυχάκη

10:59 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στην Φοινικιά επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος, Μανώλη Συντυχάκη. Ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για τις εργασιακές συνθήκες και τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την εργασία τους.

Ο Μανώλης Συντυχάκης κατά την συζήτηση, απαντώντας σε ερωτήσεις των εργαζομένων, τόνισε πως με κατεύθυνση της κυβέρνησης μετά και το πρόσφατο νομοσχέδιο για τις ΔΕΥΑ,

αυτές θα πρέπει να διαμορφώνουν την τιμολογιακή τους πολιτική σύμφωνα με την αρχή της ανάκτησης του κόστους του ύδατος, που προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία και η αντίστοιχη εθνική νομοθεσία. Επιπλέον σημείωσε πως διατηρείται και ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο νομικός χαρακτήρας των επιχειρήσεων ως ΝΠΙΔ, υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, η λειτουργία των οποίων διέπεται από κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Όσον αφορά τα εργασιακά ζητήματα, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΗ θα συνεχιστεί, καθώς είναι σε ισχύ τα είδη ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα και το κεφάλαιο απαιτεί τη δημιουργία ευνοϊκού αναπτυξιακού κλίματος, που δεν είναι τίποτε άλλο από την παραπέρα μείωση του εργατικού κόστους και της φορολογίας των μεγάλο-επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα