Κομοτηνή:Χ. Σκορδίτη: «Δεν είμαστε εγκληματίες οι Βιοκαλλιεργητές, παράγουμε και θέλουμε να είμαστε νόμιμοι»

16:35 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κραυγή Αγωνίας από τους Βιοκαλλιεργητές της Βορείου Ελλάδος σε ότι αφορά την λήξη της ομηρίας από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την κανονική αδειοδότηση και λειτουργία των Βιολογικών Αγορών.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας, Χρυσούλα Σκορδίτη, στηλίτευσε την κίνηση της διαδικασίας της αυτόφωρης διαδικασίας, με παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ

στην Βιολογική Αγορά της Νεάπολης στη Θες/νικη, για το καθεστώς μη κατοχής άδειας λειτουργίας των Βιοκαλλιεργητών στην συγκεκριμένη αγορά.
«Τι είμαστε εγκληματίες και μας αντιμετωπίζουν έτσι; Είμαστε παραγωγοί, μένουμε Ελλάδα και παράγουμε, είναι αυτό αδίκημα;», αναρωτήθηκε η κ. Σκορδίτη, προσθέτοντας πως για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται οι Βιοκαλλιεργητές, αλλά η κυβέρνηση που καθυστερεί από το 2014-και έτι παραπάνω- να λήξει το θέμα με τις άδειες των Βιοκαλλιεργητών, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις και από τον αναπληρωτή ΥΠΑΑΤ, Ιωάννη Τσιρώνη.
Πολύ φοβάμαι πως συγκεκριμένα συμφέροντα δεν θέλουν να ανέβει ο κλάδος των Βιοκαλλιεργητών που τώρα τελευταία παρουσιάζει δυναμική, με τους νέους να στρέφονται στην παραγωγή για την εξασφάλιση εισοδήματος.
Εξ άλλου σε ότι αφορά την διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου των Βιοκαλλιεργητών θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Θεσ-νικη.

Keywords
Τυχαία Θέματα