Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 16-11-2016

08:54 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κόμματα
Στη Ροδόπη σήμερα η Φώφη Γεννηματά
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί τη Κομοτηνή, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
12:45 Επίσκεψη στον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη
13:00 Συνάντηση με Φορείς στο Εμπορικό Επιμελητήριο
14:30 Συνάντηση

με Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και στελέχη του Νομού
19:00 Ομιλία της Προέδρου στην εκδήλωση European Youth Plan στο Εμπορικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Επίσκεψη του Υπεύθυνου του Τομέα Δημόσιας Τάξης Δ. Κυριαζίδη στην Κομοτηνή
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, επισκέφθηκε, την Κομοτηνή.
Επικεφαλής Κλιμακίου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είχε σειρά συναντήσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, στην Ένωση Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και στην Ένωση Πυροσβεστών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Επίσης, ο κ. Κυριαζίδης είχε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο.
Τέλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρευρέθη και στην τελετή ορκωμοσίας των Δόκιμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή και είχε συνάντηση με το Διοικητή της Σχολής, όπου και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Αστυνομικών.
Ερώτηση στη Βουλή από τον Ιλχάν Αχμέτ
Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή το γεγονός ότι παρατηρείται καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των υπό μετεγγραφή φοιτητών της Μειονότητας.
Ερωτάται ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων : Α) Πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δικαιουμένων μετεγγραφής φοιτητών της ειδικής κατηγορίας «Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης»;

Εκδήλωση-συζήτηση του Σ.Ε.Κ. Ξάνθης
Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός» και ομιλήτρια τη Βάσω Αλεξοπούλου διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Ξάνθης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος σήμερα το απόγευμα (19.00) Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο.

Υγεία
Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Η 16η Νοεμβρίου 2016 ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής και δίνεται έτσι η ευκαιρία να μάθει ο κόσμος το έργο των Παθολογοανατόμων και των Παθολογοανατομικών Εργαστηρίων.
Το Τμήμα Παθολογικής Ανατομικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης λειτουργεί από τον Νοέμβριο 2006. Σε αυτό το χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 36.827 ιστολογικές/ παθολογοανατομικές εξετάσεις, νοσηλευόμενων ή εξωτερικών ασθενών. Κατά τα τελευταία έτη το Τμήμα ενισχύθηκε με τη δυνατότητα πραγματοποίησης ειδικών εξετάσεων/ βιοδεικτών για την «εξατομικευμένη θεραπεία» του ασθενούς.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής καλούνται όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται καθώς και μαθητές Γυμνασίων της πόλης στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ξάνθης σήμερα και ώρα 12:00 για να μάθουν και να συζητήσδουν την παθολογοανατομική εικόνα για τη νόσο.

Αυτοδιοίκηση

Έγκριση ένταξης τεσσάρων νέων έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ
Tην ένταξη για την κατασκευή τεσσάρων σημαντικών έργων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜΘ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατομμύρια ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος . Πρόκειται για έργα κατασκευής δικτύου ύδρευσης, υδροληψίας και αναβάθμισης υποδομών στην περιφέρεια.

Πρόσκληση 15ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α Μ Θ.
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σήμερα στις δύο το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ανακοίνωση της Κοινωνικής Συμμαχίας
«Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν μέσα σε λίγες ώρες να μελετήσουμε τις 200 περίπου σελίδες του Σχεδίου του Προϋπολογισμού, ώστε να υποβάλουμε τυχόν προτάσεις μας ή παρατηρήσεις μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κοινωνικής Συμμαχίας για το θέμα που θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σημειώνεται «Κατ’ επανάληψιν ακολουθείται η ίδια ακριβώς τακτική της «τελευταίας στιγμής» χωρίς καθόλου διαθέσιμο χρόνο για ενημέρωσή μας και έλεγχο».

Μελετητές ιδιωτικών Έργων: Κλειστό εδώ και 3 μήνες το Τμήμα Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας
Κλειστό εδώ και 3 μήνες το Τμήμα Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας στην Ξάνθη , το σοβαρό πρόβλημα που είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό, θίγει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μελετητών Ιδιωτικών Έργων.
Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως,
«Ο Σύλλογος Μηχανικών, από την πρώτη στιγμή, επικοινωνώντας με τους αρμόδιους προειδοποίησε για τα προβλήματα που ήταν ζήτημα χρόνου να προκύψουν εάν το τμήμα δεν επαναλειτουργούσε άμεσα και με επαρκή στελέχωση.
Επί του παρόντος, υπάρχουν συμπολίτες μας, που ενώ έχουν τακτοποιήσει το αυθαίρετο κτίσμα τους, δε μπορούν να διαγράψουν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε από την Πολεοδομία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών και κατάσχεση της περιουσίας τους.
Για να δοθεί λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει, απαιτείται άμεση επαναστελέχωση του Τμήματος Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας Ξάνθης με έμπειρο προσωπικό.

Σύλλογοι
Παζάρι αγάπης κι αλληλεγγύης
Το καθιερωμένο παζάρι με ποικιλία δώρων, παιχνιδιών και ειδών διακόσμησης διοργανώνει το Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυρίων Κομοτηνής σήμερα από τις 17:00 έως και τις 21:00, στη Λέσχη Κομοτηναίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προσφορά καφέ.
Με τα έσοδα η Φιλόπτωχος θα προσφέρει δέματα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας τις Άγιες ημέρες που έρχονται.

Εκδήλωση διοργανώνει σήμερα στις 18:30 μ.μ. ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης για τον εθισμό
Εκδήλωση διοργανώνει σήμερα στις 18:30 μ.μ. ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης για τον εθισμό σε αλκοόλ, ναρκωτικά και τυχερά παιχνίδια.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.
Ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της ΟΑΣΙΣ & Σύμβουλος Απεξάρτησης Δαμιανός Δουΐτσης. Την προσωπική τους εμπειρία θα μοιραστούν μέλη της ΟΑΣΙΣ που έζησαν το πρόβλημα της εξάρτησης.
Η «Όασις» βραβεύθηκε για τη δράση της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Πολιτισμός

Μαθήματα με τον Θανάση Μουσόπουλο
Συνεχίζονται τα μαθήματα με διδάσκοντα καθηγητή τον συγγραφέα –φιλόλογο Θανάση Μουσόπουλο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην πόλη της Ξάνθης. Το κεντρικό θέμα των μαθημάτων κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016 θα είναι: Ο Φιλοσοφικός Λόγος στην Ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή και στην ύστερη αρχαιότητα.
Τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών για ενηλίκους πραγματοποιούνται στις 18:15-20:00 και Ιστορίας Λαογραφίας της Θράκης πραγματοποιούνται στις 20:15-21:00 στο αναγνωστήριο «Κυριάκος Σταματιάδης» της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.
Αστυνομικό Δελτίο

Άγνωστοι προσπάθησαν να απαγάγουν έναν μικρό μαθητή στο Φανάρι
Στην αποκάλυψη ότι άγνωστοι επιχείρησαν να απαγάγουν ένα μικρό αγόρι από το Φανάρι της Ροδόπης την στιγμή που πήγαινε στο σχολείο του προέβη η προπονήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Γιν Γιανγκ Κομοτηνής μιλώντας στην ΕΡΤ. Το περιστατικό επιβεβαίωσε η μητέρα του παιδιού σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στο χωριό του Φαναρίου. «Το παιδί δέχθηκε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι του πρότειναν να το μεταφέρουν εκείνοι στο σχολείο. Το παιδί αρνήθηκε και τράπηκε σε φυγή βρίσκοντας καταφύγιο στο σχολείο του. Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στην Αστυνομία.

Αθλητική Ενημέρωση
Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ξάνθης στην Σμίνθη
Η Π.Α.Ε. Ξάνθη Α.Ο. και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιούν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στον χώρο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Ιδρύματος στην Σμίνθη, εκδήλωση γνωριμίας, των μικρών φίλων, της ορεινής περιοχής, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Οι ποδοσφαιριστές Καρίμ Σολτάνι, Θανάσης Παπαγεωργίου και Οκάν Χατζητερζόγλου, θα συζητήσουν, θα φωτογραφηθούν και θα υπογράψουν αυτόγραφα, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το ευ αγωνίζεσθαι.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, ΠΑΣΟΚ, european, youth, βουλη, αυθαιρετα, ξανθη, λύση, προσφορες, οασισ, δραση, θεσσαλονικη, τραπεζα της ανατολης, Ημέρα της μητέρας, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, μετεγγραφές φοιτητών, αστυνομικο τμημα, πολυτεχνειο, το θεμα, αστυνομια, θεμα, μητερα, ναρκωτικα, ονοματα, παιχνιδια, προγραμμα, πυροσβεστικη, ωρα, αλκοολ, αποκαλυψη, αφορμη, αχμετ, γεγονος, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δοθει, δρομος, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ενημερωση, εργα, εξετασεις, εξελιξη, επικοινωνια, εποχη, ερχονται, ετη, ιδια, υπηρεσια, ιδρυμα, εικονα, ιλχάν αχμέτ, ομιλια, κτισμα, λεσχη, λύση, μηνες, μικρο, νομαρχια, οασισ, παιδι, παζαρι, περιφερειακο, πηγαινε, πολεοδομια, προβληματα, πρωι, πυροσβεστικη υπηρεσια, σελιδες, συζητηση, σειρα, σχολειο, τυχερα παιχνιδια, τμημα, υπουργειο υγειας, υπουργος παιδειας, φαναρι, φυγη, φωφη, φωφη γεννηματα, χρηστος, ωρες, αγορι, δημητρης, ενωση, χωρα, υπουργειο, κλειστο, νοσοκομειο, θανασης, υγειας, youth, european
Τυχαία Θέματα