Kαλαμάτα: Μέσα στις επόμενες ημέρες τα εγκαίνια του «Περιμετρικού»

09:36 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σάββατο, πιθανότατα, παραδίδεται ο Περιμετρικός Αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας έως την οδό Σπάρτης, χωρίς ακόμα ο δήμος να έχει κάποια επίσημη ενημέρωση είτε από το υπουργείο είτε από την κατασκευάστρια κοινοπραξία του «Μορέα». Δεν έχει διευκρινιστεί επίσης, αν η παράδοση θα γίνει από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ή αν θα παραστεί σε αυτή ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας έτσι να τονίζει τη σημασία της ολοκλήρωσης του πρώτου οδικού έργου στη χώρα με σύμβαση

παραχώρησης.

Πάντως, την Δευτέρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ερωτηθείς σχετικά δήλωσε πως ο δρόμος θα εγκαινιαστεί «το επόμενο 8ήμερο», χωρίς να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

Το καινούργιο δεδομένο, όσον αφορά στον Περιφερειακό είναι ότι αυτός αναμένεται να παραδοθεί όχι μέχρι τον κόμβο της Αρτέμιδος (όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες) αλλά έως την εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης (λίγα μέτρα δηλαδή πριν το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού) και θα περιληφθεί ως εκ τούτου και η εντυπωσιακή γέφυρα του Νέδοντα, που αποτελεί άλλωστε και το πιο χαρακτηριστικό σημείο του άξονα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Καλαμάτα το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συμβούλιο, για να εκτιμήσει την εξέλιξη του έργου και την υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης του «Μορέα».
Επίσης όσον αφορά στην ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου μέχρι την οδό Λακωνικής, στα «Γιαννιτσάνικα» της Καλαμάτας, είναι πολύ πιθανό να γίνει στις αρχές του Δεκεμβρίου και σίγουρα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Keywords
Τυχαία Θέματα