Κομοτηνή: Νέος τιμονιέρης στο Σωματείο Κουρέων

08:57 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εικοσιτέσσερα χρόνια επαγγελματίας κομμωτής ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Κομοτηνής και Περιφερείας, ο κος Χρήστος Καρακύργιος. Παρατηρεί κι εκείνος τους νέους να στρέφονται ξανά στην κομμωτική τέχνη, ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης, επιλέγοντας το χώρο ως μια καλή διαφυγή από τα αδιέξοδα της ανεργίας ή των λιγοστών θέσεων εργασίας. Περισσότερα από πενήντα μέλη αριθμεί το Σωματείο με πολλούς επαγγελματίες κομμωτές να μην έχουν εγγραφεί. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά θα ήταν καλό να εγγραφούν όλοι για να

δυναμώσει το Σωματείο μαζί και η φωνή τους. Θα ακουγόμαστε καλύτερα» δηλώνει ο κος Καρακύργιος.


Παράνομα κομμωτήρια και βαλιτσάκι…

Όση ώρα μας μιλά περιποιείται ταυτόχρονα και το κεφάλι μιας πελάτισσας. «Προηγείται πάντα ο πελάτης» δηλώνει αστειευόμενος και κάνει λόγο για εντυπωσιακή μείωση της κίνησης στο χώρο τους. «Η γυναίκα στήριζε περισσότερο τα κομμωτήρια, τώρα και οι γυναίκες πολλά στην εμφάνισή τους αναβάλλουν να τα κάνουν λόγω της έλλειψης χρημάτων». Μεγάλη «πληγή» για τα κομμωτήρια της πόλης αποτελούν τα «παράνομα», όπως χαρακτηριστικά ο πρόεδρος λέει κι εννοεί τους συναδέλφους του που με το «βαλιτσάκι» στα χέρια επισκέπτονται κατ’ οίκον τους πελάτες τους ή τους δέχονται στο σπίτι τους στερώντας κατ΄αυτόν τον τρόπο έσοδα από τα νομίμως λειτουργούντα κομμωτήρια. Μάλιστα ο νέος πρόεδρος δεν κρύβει ότι η συζήτηση για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού έχει ήδη ξεκινήσει στους κόλπους του Σωματείου. «Ό,τι έσοδα έχουμε χάσει σίγουρα το έχουν εισπράξει αυτοί οι οποίοι λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο. » δηλώνει ο κος Καρακύργιος προσθέτοντας ότι πρόκειται για χρήματα που πήγαν όλα στη μαύρη αγορά χωρίς να πληρωθούν ενοίκια, ΤΕΒΕ, υπάλληλοι και άλλοι λογαριασμοί, όπως δηλαδή κάνουν οι νομίμως λειτουργούντες επαγγελματίες κομμωτές.

Ο νέος πρόεδρος προτρέπει όλους τους συναδέλφους του να γραφτούν στο Σωματείο. «Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι» δηλώνει χαρακτηριστικά σπεύδοντας να σημειώσει με νόημα ότι τα ζητήματα του κλάδου με την ένωση όλων αντιμετωπίζονται.
Φώτο:Χρήστος Καρακύργιος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα