Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις-Το τελευταίο «αντίο» σήμερα στη Λάρισα

08:01 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θλίψη έχει προκαλέσει η απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών, από την πτώση ελικοπτέρου τύπου Χιούιτ στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, που βύθισε σε τριήμερο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι αρχές εστιάζουν τώρα στη μαρτυρία της μοναδικής επιζήσας προκειμένου να βρουν τι οδήγησε στην τραγωδία. Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα νοσηλεύεται τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στη Λάρισα

θα γίνουν σήμερα οι κηδείες του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή ενώ αύριο, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου θα τελεστεί η κηδεία του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη και στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών εξέφρασε η πολιτειακή, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Την ίδια ώρα, σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου, προχώρησε η τουρκική πολεμική αεροπορία. «Οι παραβιάσεις ημέρα πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων για τη θυσία τεσσάρων αξιωματικών δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων», σχολίασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σχετική είδηση: Θρήνος για τους 4 στρατιωτικούς – Τα πρόσωπα και το χρονικό της μοιραίας πτήσης (video)
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα