Κομοτηνή: Λαχματζούν και πεϊνιρλί από τα χέρια ενός Μηχανικού

08:42 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Κομοτηναίος Μεχμέτ Σαρκάν σπούδασε Μηχανικός στην Κωνσταντινούπολη. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, άνοιξε τη δική του επιχείρηση, ένας μικρός, αλλά πολύ γευστικός χώρος, όπου παρασκευάζει και ψήνει πίτσες, λαχματζούν και πεϊνιρλί . Όλα αφράτα, με διαφορετικά σχέδια και δικές του συνταγές, ψημένα στο φούρνο, που σιγοκαίει εντός του καταστήματος…

«Προσπαθούμε κάτι να κάνουμε» δηλώνει όταν παρατηρούμε ότι η τωρινή του δουλειά δεν έχει καμία σχέση με τις σπουδές του. «Έπρεπε κάτι να κάνω και σκέφτηκα αυτή

την απασχόληση γιατί είχα δουλέψει σε παρόμοιο χώρο και γνώριζα την τέχνη» δηλώνει βλέποντας, τρία χρόνια τώρα, ότι σίγουρα δεν ήταν μια άστοχη επιλογή. «Είναι δύσκολη δουλειά γιατί απαιτεί πολλές ώρες με αποτέλεσμα να μην βλέπω ούτε το σπίτι, ούτε τη σύζυγο, ούτε τον μικρό μου» δηλώνει.

Όσον αφορά στο μεροκάματο που του αφήνει η ενασχόληση; «Κάτι γίνεται» απαντά και χαμογελώντας προσθέτει «αν κάθεσαι στο σπίτι, δεν μπορείς να βγάλεις ούτε αυτό. Η αλήθεια πάντως είναι ότι με όλα αυτά ασχολούμουν πάντα έχοντας τα ως χόμπι. Τώρα έκανα το χόμπι επάγγελμα. Δυστυχώς σιγά –σιγά το επάγγελμα του μηχανικού λησμονιέται».

Στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς του. « Όποτε χρειάζεται είναι στο πλευρό μου. Είναι οικογενειακή επιχείρηση» δηλώνει σημειώνοντας «πώς αλλιώς να αντέξει κανείς στις μέρες μας;»
Φώτο:Μεχμέτ Σαρκάν Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα