Στην Ελούντα ξανά τα σκηνικά

08:30 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Προσπάθεια να επαναλειτουργήσουν τα σπίτια που ανακαινίστηκαν για τα γυρίσματα της ταινίας νησί, στην Πάνω Ελούντα, με σκοπό τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου, ξεκινάει ο δήμος Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τον σκηνογράφο της ταινίας, Αντώνη Χαλκιά.

Επίσης θα ανακατασκευαστούν σε μονιμότερη βάση τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της σειράς, δίδοντας επιπλέον το κίνητρο στους ντόπιους να επαναλειτουργήσουν χώρους συνάντησης αλλοτινών εποχών, αλλά και εκθεσιακούς χώρους δημιουργώντας ένα νέο πόλο έλξης για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση αληθινή, από

το νησί της Σπιναλόγκας, που συνδέθηκε με τον πόνο και τον διωγμό.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, Αντώνη Ζερβό, που επισκέφθηκε το χωριό με τον κ. Χαλκιά και τη Μηχανικό του δήμου, Μαρία Πρατσινάκη, εξετάζεται από το δήμο η δυνατότητα, ενοικίασης ή αγοράς κτιρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εκθεσιακοί χώροι.
«Σύντομα- είπε- σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου και τον σκηνογράφο της σειράς, θα προχωρήσουμε στην ανάλυση των στοιχείων που θα επιτρέψουν την αναγέννηση ενός όμορφου χωριού, που θα αποδοθεί στους ανθρώπους της περιοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα