Κομοτηνή: Εθελοντής διασώστης είκοσι χρόνια και συνεχίζει

12:29 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Στάθης Γκεβρέκης είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος του Νομού Ροδόπης. Πρόσφατα βρέθηκε στη Νορβηγία όπου είχε την δυνατότητα να εκπαιδευτεί σε θέματα διάσωσης πάνω στο υγρό στοιχείο, στην αναζήτηση, αλλά και στη διαχείριση διαφόρων μέσων. «Είναι μια εκπαίδευση η οποία δεν σταματάει» δηλώνει ο ακούραστος διασώστης αποκαλύπτοντας ότι τον επόμενο μήνα θα έρθουν Νορβηγοί Εκπαιδευτές στη Θεσσαλονίκη για την εκπαίδευση κι άλλων εθελοντών.

«Η οργάνωση που έχουν οι Νορβηγοί σε

θέματα διάσωσης είναι εντυπωσιακή» δηλώνει ο κος Γκεβρέκης προσθέτοντας ότι «η επιδότηση που παίρνουν οι ομάδες διάσωσης από τους κρατικούς φορείς είναι απίστευτη, ο εξοπλισμός τους επίσης είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Έχουμε πάρει πάρα πολλές ιδέες τις οποίες θα εφαρμόσουμε. Ιδέες σε θέματα εκπαιδεύσεων, οργάνωσης ομάδων, διαχείρισης. Θα βάλουμε τις βάσεις για να δουλεύουν καλύτερα όλα αυτά που κάναμε μέχρι τώρα» δηλώνει με αισιοδοξία.

Σχολείο Βασικών Γνώσεων

«Είκοσι χρόνια στο Νομό Ροδόπης προσπαθούμε να προσφέρουμε όσο μπορούμε με τις δυνατότητες που έχουμε. Οι δράσεις μας δεν τελειώνουν ποτέ. Είχαμε ξεκινήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών το καλοκαίρι. Τώρα συνεχίζουμε με μια σειρά μαθημάτων, αλλά και ενημέρωσης του κόσμου. Ήδη τελειώσαμε μια εσωτερική εκπαίδευση με εκπαιδευτές από τη Θεσσαλονίκη. Πήγαμε πάρα πολλή καλά. Θα έχουμε και ενημερωτικά σεμινάρια για τους πολίτες» δηλώνει ο κος Γκεβρέκης αποκαλύπτοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ομάδα Διάσωσης θα ξεκινήσει τη λειτουργία του Σχολείου Βασικών Γνώσεων. Ένα σχολείο ανοικτό σε όλους. Για να μάθουν οι συμμετέχοντες θέματα τα οποία σχετίζονται με την αυτοπροστασία και τις Πρώτες Βοήθειες. «Μακάρι να θελήσουν να τους βάλουμε το μικρόβιο του εθελοντισμού για να γραφτούν στην ομάδα μας και να βοηθήσουν έμπρακτα στις δράσεις που θα κάνουμε».

Είκοσι χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο

Είκοσι χρόνια εθελοντής τι αποκομίσατε; Ρωτάμε τον κο Γκεβρέκη «Είναι τρόπος ζωής πλέον. Η καθημερινότητά μου βασίζεται πάνω στον εθελοντισμό και στην προσφορά στους ανθρώπους γύρω» απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη. «Αλλάζει ο τρόπος που βλέπετε τους ανθρώπους γύρω σας;» ρωτάμε ξανά τον ακούραστο διασώστη «Ναι! Αλλάζουν τα πάντα» απαντά προτρέποντας όλους να πάρουν μέρος στα μαθήματα που ξεκινούν. Μαθήματα για τις «Πρώτες Βοήθειες», το «Υγρό στοιχείο», την «Ορεινή Διάσωση», τις «Τηλεπικοινωνίες» και τις «Μαζικές Καταστροφές». «Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς μέσα στην Ομάδα, γι αυτό καλώ και τον καθένα να έρθει και να γραφτεί, σίγουρα κάτι θα βρει, που θα τον αγγίξει και θα θέλει να ασχοληθεί.» σημειώνει ο κος Γκεβρέκης βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούν περισσότερα.
Φώτο:Στάθης Γκεβρέκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα