Μελέτες για την πρωτογενή παραγωγή στον Έβρο ζητά από το ΔΠΘ ο Α. Δημοσχάκης

12:29 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών για τις παραποτάμιες περιοχές του Έβρου, με στόχο τη διαμόρφωση εξειδικευμένων προτάσεων που θα βελτιώσουν τις προοπτικές της πρωτογενούς παραγωγής, προτείνει σε επιστολή του προς τον Πρύτανη του ΔΠΘ ο βουλευτής Έβρου της Ν. Δ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Όπως σημειώνει ο κ. Δημοσχάκης, «οι προτάσεις θα μπορούν να αφορούν εναλλακτικές καλλιέργειες (όπως το ρύζι και η δενδροκομία), οι

οποίες πιθανόν να ταίριαζαν περισσότερο στο εδαφολογικό και κλιματολογικό προφίλ της περιοχής». Επιπλέον, ο βουλευτής προτείνει την εκπόνηση μελέτης για τις δυνατότητες επέκτασης των μηχανισμών που θα αφορούν στη μεταποίηση, την τυποποίηση και το εμπόριο της αγροτικής παραγωγής του Έβρου. «Πιστεύω ότι με μία τέτοια πρωτοβουλία θα αναδειχθεί ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και θα έχουν οφέλη και οι ίδιοι οι φοιτητές από την ενασχόλησή τους σε αυτήν», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Δημοσχάκης. Σημειώνεται ότι και τον Μάρτιο του 2015 ο κ. Δημοσχάκης είχε αποστείλει μια ανάλογη επιστολή προς την Πρυτανεία του ΔΠΘ, με αφορμή, τότε, τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν πλήξει τον αγροτικό τομέα του Έβρου.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα