Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 5-3-2017

07:41 5/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Ξάνθη ο Πάνος Σκουρλέτης

Την Ξάνθη θα επισκεφτεί , στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου. Θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της πόλης και αυτοδιοικητικούς το μεσημέρι της Δευτέρας σε σύσκεψη που θα γίνει στο ξενοδοχείο Elisso. Στις επτά το απόγευμα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή – κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ξάνθης.

Συνάντηση με την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης

Συνάντηση με την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, την κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά θα επιδιώξουν να έχουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του χωριού Πάσσου αυτή την εβδομάδα ζητώντας την άμεση επιδότηση του καπνού και την μείωση του κόστους της παραγωγής. «Ζητάμε την στήριξη και την ‘άμεση συμπαράσταση της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων μας» δήλωσε ο κος Καπουσούζ Χαλήλ Χουσεϊν αγροτοσυνδικαλιστής μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Δημοκρίτειο
Εβδομάδα βιβλιοφιλίας

Εβδομάδα βιβλιοφιλίας και αναγνωστικών εμψυχώσεων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, από 6-3-2017 έως 7-4-2017 διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Πολιτικών, και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ., συνεχίζοντας τις από κοινού δράσεις. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η ομάδα του Τμήματος Φιλολογίας, με συντονίστρια την πρόεδρο του τμήματος, κ. Ζωή Γαβριηλίδου, και την Υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης κ. Ειρήνη Κορρέ, θα επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προώθηση της ανάγνωσης, και παρακίνηση για διάβασμα, καθώς και στην πιο άμεση επαφή με το βιβλίο. Οι δράσεις αυτές θα απευθύνονται στις σχολικές ηλικίες, με προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων και νηπιαγωγείων.
Κοινωνία

Βιωματικό σεμινάριο

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα 6 Μαρτίου και την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Θέμα του σεμιναρίου «Η διαχείριση της ετερότητας στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες.Διαστάσεις, προκλήσεις και προοπτικές, με εστίαση στο χώρο της εκπαίδευσης.»

Σεμινάριο

Κατάθλιψη Μύθοι και Πραγματικότητα είναι το θέμα του Σεμιναρίου που διοργανώνεται το Σάββατο 11 Μαρτίου στις έξι το απόγευμα στο Κέντρο Δια βίου Μάθησης Μπατσολάκης. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Μνημόσυνο – εκδήλωση για τον Γ. Αυξεντίου

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης διοργανώνει μνημόσυνο- εκδήλωση για την επέτειο θυσίας του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγορίου Αυξεντίου σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
• 9:30 π.μ. : Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο
• 10:30 π.μ. : Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Αυξεντίου
• 11:00 π.μ. : Δεξίωση

Εκλογές για νέο Δ.Σ και εκπροσώπων για ΟΚΟΕ

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης γνωρίζει στα μέλη του ότι θα διενεργηθούν εκλογικές διαδικασίες σήμερα Κυριακή και από ώρα 6:00 μ.μ έως 8:00 μ.μ , για εκλογή νέου διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και εκλογή των αντιπροσώπων του για την ΟΚΟΕ.
Πριν την έναρξη των εκλογικών διαδικασιών θα γίνει απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, από την πρόεδρο Ελένη Χατζηγεωργίου.
Oι εκλογικές διαδικασίες θα γίνουν στον χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Ξανθίππειον στον 1ο όροφο.

Καπνοκάλαθο με τα χρώματα του Μαρτίου

Το μεγαλύτερο καπνοκάλαθο του κόσμου, διακοσμήθηκε με τα χρώματα και τις κλωστές του Μάρτη. Το μεγαλύτερο καπνοκάλαθο ανάλογα με την εποχή και με σημαντικά γεγονότα της κάθε περιόδου θα φοράει τα γιορτινά του. Την 25η Μαρτίου θα στολισθεί με τα εθνικά χρώματα, ενώ και το Πάσχα θα έχει σχετικό διάκοσμο κλπ. Το καλάθι εκτίθεται με την υπόλοιπη εξαιρετική συλλογή του Αντώνη Λιάπη στο μοναδικό Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρομά, στο Θρυλόριο της Ροδόπης.

Πολιτισμός – εκδηλώσεις

Εκδήλωση για το Διδυμότειχο

Εκδήλωση με θέμα: «Διδυμότειχο, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Θράκης» διοργανώνουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου στις 19:00 στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.

Βιβλιοπαρουσίαση

Η παρουσίαση του βιβλίου «Χρυσή Εκδίκηση» της Έλενας Χουσνή, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στο χώρο του café-bar ΑΣΤΟΡΙΑ (Πλατεία Ειρήνης 20, Κομοτηνή). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αναστασία Στεφίδου, δικηγόρος, Ελένη Χατζή, φιλόλογος. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος του «Χρόνου», Δήμητρα Συμεωνίδου.

Καιρός

Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και βαθμιαία από τα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά έξι μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα