Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 10-6-2017

11:55 10/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στην Ξάνθη

Προσκλητήριο αγώνα για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού, με όποια ταμπέλα και αν εμφανίζεται, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χτες βράδυ, από την Ξάνθη, όπου μίλησε σε μαζική ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη

να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων και σε κάθε εμπλοκή της χώρας.

Το πρόγραμμα της περιοδείας σήμερα και αύριο

Η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη συνεχίζεται σήμερα και αύριο ως εξής:
Σήμερα, Σάββατο
— Στις 10 π.μ. συναντήθηκε με την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, και στις 11 π.μ. με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο δημαρχείο Καβάλας και το κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης Καβάλας.
— Στις 12 μ. θα έχει συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο «Ενωση Αγροτών Γιαλοχωρίων».
— Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η ΤΟ Καβάλας του ΚΚΕ, στο πάρκο Φαλήρου, όπου και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Αύριο, Κυριακή
— Στις 10 π.μ. θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο για τους σφαγιασθέντες της Χωριστής Δράμας από τους Βούλγαρους φασίστες, το Σεπτέμβρη του 1941.
— Στις 10.30 π.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο, στη Χωριστή, και στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η ΤΟ Δράμας, στη Χωριστή.
— Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η ΤΟ Εβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στην πλατεία Φάρου.

Παιδεία

Εσπερινό Γενικό Λύκειο στην Κομοτηνή

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Παναγιώτης Κεραμάρης ανακοίνωσε την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στην πόλη της Κομοτηνής (ΦΕΚ 1918/τ.Β΄/01-06-2017), το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το σχολικό έτος 2017-2018.
«Η ίδρυση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο της διά βίου εκπαίδευσης, αποτελεί έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας προς στους πολίτες της περιοχής μας που δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ελπίζουμε ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει το καινούργιο αυτό σχολείο και η προσέλευση των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας θα δικαιώσει τη μακρόχρονη αυτή προσπάθεια.»αναφέρει στην ανακοίνωση του ο περιφερειακός διευθυντής κ. Παναγιώτης Κεραμάρης.

Ανακοίνωση του ΔΠΘ

Η διοίκηση του Δ.Π.Θ. με ανακοίνωσή της απευθύνει ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συντάσσονται μαζί της για το δίκαιο αγώνα που δίνει ώστε να μη συρρικνωθεί το Πανεπιστήμιο, αλλά να παραμείνει ισχυρό, με δράσεις εξωστρέφειας που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και στη χώρα.
«Ιδιαίτερα θέλει να ευχαριστήσει τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη (Έβρου), κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο (Καβάλας) και κ. Δημήτρη Κυριαζίδη (Δράμας), οι οποίοι με γραπτή ερώτησή τους στη Βουλή ανέδειξαν ότι το δήθεν “θέμα της σίτισης” στο Πανεπιστήμιό μας είναι πρόβλημα διαπλοκής θεσμικών παραγόντων και οικονομικών συμφερόντων. Αυτή τη διαπλοκή, που στοχεύει στην πολιτική δίωξη του Πρύτανη, πολεμά η σημερινή διοίκηση με σκοπό την κάθαρση του Πανεπιστημίου. Ο Πρύτανης μαζί με τους Αναπληρωτές Πρύτανη, τη Σύγκλητο και όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ενδυνάμωση και επέκταση του Δ.Π.Θ.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δήμος

Απόφαση του ΔΣ για την κεντρική πλατεία

Κατά την συνεδρίαση της 22ης Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής ενέκρινε την επικαιροποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πλατεία Ειρήνης, ως εξής: Ωράριο τροφοδοσίας 7.00-10.00, μόνη είσοδος από την δυτική πλευρά (Βάθρο τροχονόμου),και έξοδοι για μεν την νότια πλευρά από την οδό Αγίου Γεωργίου για δε την βόρεια πλευρά από την οδό Συντάγματος Κρητών.
Ο έλεγχος της πρόσβασης και της τήρησης του ωραρίου θα γίνεται με αστυνόμευση από την τροχαία και όχι από υπάλληλο του Δήμου Κομοτηνής.

Εκδήλωση του Ορφέα

Το Δίκτυο Εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης ΟΡΦΕΑΣ διοργανώνει αυτή την ώρα στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, δράση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών. Πρόκειται για ενημερωτική δράση με τη συμμετοχή χορηγών (Δημοκρίτειο – Χαρτοπωλείο, The Write Place – Βιβλιοπωλείο). Ο τίτλος της δράσης είναι «ΖΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ». Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με το θέμα της Πρόληψης των Εξαρτήσεων, καθώς και η συμμετοχική κινητοποίηση παιδιών, νέων και ενηλίκων στην προσπάθεια να δοθεί ένα μήνυμα υπέρ του αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

Ανακοίνωση ΑμεΑ Ροδόπης

Σχετικά με την άρνηση της ΔΕΥΑΚ στη μείωση ή απαλλαγή από τα τέλη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδας μετά από πρόταση της δημοτικής παράταξης «Εμείς η πόλις» ο Τρύφωνας Καρούντζος, Πρόεδρος ΑμεΑ Π .Ε Ροδόπης αναφέρει «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να γίνουμε διελκυστίνδα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είτε λέγεται δεξιά είτε αριστερά Θα ήθελα την επόμενη φορά που κάποιος θα μας βάλει προμετωπίδα για να διεκδικήσει δικαιώματα των ΑμεΑ να έρθει τουλάχιστον σε επαφή μαζί μας.» Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει «Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουμε σε διαβούλευση σαν Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης και με τον δήμαρχο και την ΔΕΥΑΚ για μείωση των τιμολογίων για τα άτομα με αναπηρία όπως γίνεται στους πιο πολλούς δήμους της χώρας .»

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής θα υλοποιήσει Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, για παιδιά σχολικής ηλικίας, διάρκειας από 3 έως 31 Ιουλίου.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, παραμύθια, επιτραπέζια παιχνίδια, αινίγματα κ.α. υπό την επίβλεψη φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας του ΔΠΘ, και στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης.
Η έναρξη προγραμματίζεται για την Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 10.00 π. μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα από 10.00 έως 13.00 το πρωί.
Θα συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός παιδιών, με σειρά προτεραιότητας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 25310-22589.

Πολιτισμός
Πολιτιστική Μαθητιάδα

Η 4η Πολιτιστική Μαθητιάδα παραδοσιακών χορών και δρωμένων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του νομού μας.

9ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής στην Ξάνθη…

Τo φεστιβάλ ανατολικής μουσικής για ένατη χρονιά οργανώνει το πλούσιο πρόγραμμά σ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Το πρόγραμμα παρουσιάζεται σε δύο μέρη με στόχο καλύψει το σκοπό του Φεστιβάλ, αλλά και με τη διάρκεια του να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να γνωρίσουν την περιοχής μας και τις ιδιαιτερότητές της.

Στο (1ο) πρώτο μέρος του Φεστιβάλ κατηφορίζουν από τον Κόσυνθο το «ποτάμι» των Ξανθιωτών προς τη Βιστωνίδα σ’ ένα ταξίδι τόσο μουσικό όσο και γνωριμίας με την ιστορία της περιοχής από τα αρχαία χρόνια (Άβδηρα) έως και τους προσφυγικούς οικισμούς της Ξάνθης.
Με συναυλίες και εκδηλώσεις θα οδηγηθούν στο (2ο) δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ όπου πλάι στην θάλασσα, στη Μουσική Κατασκήνωση της ΦΕΞ στα Αρχαία Άβδηρα, θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα τροπικότητας, ρυθμολογίας και ανατολικών οργάνων.

Εκδηλώσεις

Βιβλιοπαρουσίαση

Η Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου : «Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις» του Σταύρου Τζίμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις επτά το απόγευμα στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σαμή Καραμπουγιούκογλου, δημοσιογράφος, Γιάννης Σιδηρόπουλος, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας, Σταύρος Τζίμας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα για την σημερινή κατάσταση στα Βαλκάνια.

Παιδικό βιβλίο

Έκθεση παιδικού βιβλίου Θα πραγματοποιηθεί από την ΧΕΝ Ροδόπης σήμερα στην πλατεία στην οδό Σαμοθράκης 12, από τις έξι το απόγευμα έως τις δέκα το βράδυ, με τη συμμετοχή βιβλιοπωλείων της Κομοτηνής.

Βιβλιοπαρουσίαση- Μικροπλάστες ονείρων

Η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου: «Μικροπλάστες ονείρων» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 19.00 στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΑΜ. Η Βασιλική Στρώλη υπεύθυνη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής των μικρών μαθητών της ΦΕΞ, παρουσιάζει την δουλειά του εργαστηρίου της. Ένα όμορφο βιβλίο με τίτλο «Μικροπλάστες ονείρων».

Εργαστήρια χορού

Τα Εργαστήρια Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού και Capoeira του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιούν αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου στις 18:30, στον υπαίθριο χώρο του Le Chalet (Πηγάδια Ξάνθης), την τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών τους για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν σήμερα (9-6-2017), στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο (2) διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τέσσερις (4) ήταν υπήκοοι Μπανγκλαντές, δύο (2) υπήκοοι Σομαλίας και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 17χρονο, διότι, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, συνελήφθη ο 33χρονος, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των δραστών περιλαμβάνουν παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον αυτοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης.

Καιρός

Σάββατο 10-06-2017 – Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 11-06-2017 – Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ΚΚΕ, ξανθη, ενωση, αλεξανδρουπολη, φεκ, βουλη, μαΐου, δραση, συμμετοχή, write, βιβλιοπωλείο, ζησε, αμεα, δευακ, θεατρο, δπθ, ιουνίου, σχολεια, ιστορικο, χεν, αυλη, χαμαμ, συλληψεις, καιρος, τελη κυκλοφοριας, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, η ημέρα της γης, σταυροι, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, μπλοκα αγροτων, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, βουλευτες, χεν, επιτραπεζια παιχνιδια, αναπληρωτες, το θεμα, αινιγματα, αμεα, αυτοκινητα, αυτοκινητο, αφγανισταν, δουλεια, δπθ, ζωγραφικη, θαλασσα, θεμα, θρακη, ιονιο, κινητα, κινητα τηλεφωνα, μνημειο, μουσικη, ναρκωτικα, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, ωρα, αναπηρια, αρχαια, βαλκανια, βιβλιο, βιστωνιδα, βορεια, βραδυ, γεωργιου, δημητρα, γινεται, γλεντι, δευτερο, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευακ, δευτεροβαθμια, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, διοικηση, δοθει, δωσει, δικτυο, δυτικη, εγνατια, εκπαιδευση, εξι, επτα, ετων, ετος, χαμαμ, ιδια, ιδρυση, ιστορικο, κτιριο, λειτουργια, λυκειο, μαΐου, μακεδονια, μειωση, νικο, οκτω, παραμυθια, παιδια, πακισταν, πρυτανης, πρωι, σαββατο, σιδηροπουλος, συζητηση, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδια, σχολειο, σωματειο, τζιμας, τμημα, τροχαια, τιτλος, υπηκοος, φεστιβαλ, φορα, ωρες, αυλη, μποφορ, δημητρης, δικαιωματα, ηπειρωτικα, χωρα, ιουνίου, κυριακη, παιχνιδι, ταξιδι, θερμοκρασια, υγειας, write
Τυχαία Θέματα