Έντονες πολιτικές διεργασίες ενόψει του Eurogroup

09:50 10/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης και αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα, που θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου με αξιώσεις στις αγορές, είναι η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης ενόψει του καθοριστικού Εurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, μετά την ψήφιση και των τελευταίων προαπαιτούμενων. Ήδη σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Η Ελλάδα αναμένει την αλληλεγγύη των εταίρων και την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων, ιδίως τώρα που είναι έτοιμη να υπερβεί την κρίση, υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος της

Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από το Βερολίνο, σημειώνοντας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν πρέπει να αφήσει την προεκλογική περίοδο να επηρεάζει τις αποφάσεις του για την Ελλάδα.

Τη βεβαιότητα ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος μαζί με τον κ. Παυλόπουλο θα επισκεφθούν την έκθεση «Ντοκουμέντα 14» στο Κάσελ.

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του επικείμενου Eurogroup, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι θεωρεί εφικτή την έξοδο της Ελλάδας, ίσως και φέτος.

Συμφωνία για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης «βλέπει» και ο Γερούν Ντάισεμπλουμ.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα αναμένεται την Δευτέρα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, τον Έλληνα ομόλογό του και τον διοικητή της ΤτΕ. Τις προηγούμενες μέρες ο Μπρούνο Λε Μερ ολοκλήρωσε έναν μεγάλο κύκλο επαφών με κορυφαίους παράγοντες των δανειστών, και επιδιώκει την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα έχει ως κεντρικό άξονα την αναπτυξιακή διάσταση και θα κινείται -σύμφωνα με το περιβάλλον του- στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του χρέους.

Σχετικές ειδήσεις:
Ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα-Αισιοδοξία Τσακαλώτου για συμφωνία στις 15 Ιουνίου (video)
Κλ. Ρέγκλινκ: Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές ακόμη και μέσα στο 2017
Πρ. Παυλόπουλος: Οι εταίροι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους
Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα