Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 26-08-2016

07:52 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών

Την διαβεβαίωση ότι στη Θράκη δεν πρόκειται να γίνουν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Βίτσας αν.ΥΠΕΘΑ, υπεύθυνος του συντονιστικού για το προσφυγικό. «Αυτό έχει τελειώσει δεν υπάρχει νόημα να διαβάζω να μιλούν δήμαρχοι ότι στην Θράκη θα γίνουν κέντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να πιστεύω ότι όσοι με ευκολία βιάστηκαν να παρερμηνεύσουν τις δηλώσεις Κουρουπλή από την Μυτιλήνη

έστω και εκ των υστέρων να επανορθώσουν. Εκτός αν ισχύει αυτό που είπε ο Βίτσας … «είπαμε αντιπολίτευση αντιπολίτευση αλλά να έχουν και λίγο μυαλό»» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή δηλώσεις αιρετών της Αυτοδιοίκησης στη Θράκη.

Παιδεία

Συνεχίζονται τα συγχαρητήρια στους επιτυχόντες
Κοινωνική Συμμαχία

Η «Κοινωνική Συμμαχία» και ο Επικεφαλής της Φώτης Καραλίδης, συγχαίρουν τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις καταφέρνοντας να πάρουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία!
Εύχονται δημιουργικές κι επιτυχημένες σπουδές, καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και επιτυχίες στο νέο τους ξεκίνημα.
Συγχαίρουν επίσης τους καθηγητές και τους γονείς που στάθηκαν δίπλα τους, τους πρόσφεραν την απαιτούμενη βοήθεια, τους καθοδήγησαν, τους συμπαραστάθηκαν στις αγωνίες και τις ανησυχίες τους και τους στήριξαν για να πετύχουν το στόχο τους.
Στους μαθητές που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους που είχαν θέσει, εύχονται καλή δύναμη για μια νέα προσπάθεια, που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία. Η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι η μοναδική ευκαιρία για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση. Η ζωή επιφυλάσσει πολλές δοκιμασίες αλλά και εκπλήξεις.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Κομοτηνής

«Ἀρχίζετε μιά νέα περίοδο ἀγώνων. Θά εἶσθε εὐτυχεῖς, ὅταν στή ζωή σας ἐπιδιώξετε περισσότερο ἀπό ὁ,τιδήποτε ἄλλο νά καλλιεργεῖτε τήν ἐν Χριστῷ ἑνότητα καί τήν κοινωνία τῶν προσώπων, ἡ ὁποία στήν γλῶσσα τῆς θεολογίας τῆς Ἐκκλησίας μας ἀποδίδεται μέ μία ἐκφραστική λέξι, τήν ἀλληλοπεριχώρησι. Αὐτός εἶναι ὁ τρόπος τῆς θείας ζωῆς, τόν ὁποῖο ὁ Ἰησοῦς Χριστός ἀπεκάλυψε μέ τήν διδασκαλία Του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων στο μήνυμά του προς τους επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Στο ίδιο μήνυμα αναφέρεται και στους μη επιτυχόντες. «Σήμερα, ὄμως, ὑπάρχουν καί κάποιοι οἱ ὁποῖοι δέν εἰσήχθησαν εἰς τήν Σχολήν τῆς ἐπιλογῆς των. Πρός ὁλους αὐτούς ἀπευθυνόμενος θά ἤθελα νά τούς ὑπενθυμίσω ὅτι δέν ἀπέτυχαν, ἀλλά τούς προτρέπω νά ξαναπροσπαθήσουν καί νά συνεχίσουν τήν προσπάθεια ὄχι μέ ἀποκλειστικές, ἀλλά μέ ποικίλες ἐπιλογές».


Μήνυμα Δημάρχου Κομοτηνής για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών
Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης αναφέρει: «Συγχαρητήρια στις υποψήφιες και τους υποψήφιους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από καρδιάς ευχές για καλή σταδιοδρομία με υγεία.
Σ΄ αυτούς που πάλεψαν και δεν πέτυχαν, να θυμούνται ότι η αποτυχία είναι οριστική μόνο όταν παραιτούμαστε από τον στόχο μας».

Από τα καπνοχώραφα στην Ιατρική Σχολή

Από τις ιστορίες των επιτυχόντων που ξεχωρίζουν είναι και αυτή της Μεμέτ Εφέντι Γιουλτζάν, κόρη καπνοκαλλιεργητών από τη Ροδόπη, που πέτυχε την είσοδο της στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης, εισάγεται 17η , συγκεντρώνοντας περισσότερα από 18.000 μόρια! Η χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων την έκανε πολύ χαρούμενη. «Πετάω στους ουρανούς από τη χαρά μου» ανέφερε για να σημειώσει «δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανα πραγματικότητα το παιδικό μου όνειρο να γίνω γιατρός».

Ένας ιερέας φοιτητής

Ξεχωριστή και η επιτυχία του πατέρα Παναγιώτη. Ο πατέρας Παναγιώτης Κουλιουμπής, ιερέας στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Μωσαϊκο της Ροδόπης πανηγυρίζει από χθες την είσοδο του στο Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών του Ηρακλείου Κρήτης. Στο πλευρό του, τις ώρες αυτές της χαράς, εκτός από την Πρεσβυτέρα, έχει και τα παιδιά του, επίσης φοιτητές, την Ειρήνη, δευτεροετή στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης της Κομοτηνής και τον Χρήστο, τελειόφοιτο του Τμήματος Πληροφορικής στο ΤΕΙ του Πειραιά. Όπως και τον πρωτότοκο γιό του, επίσης Ιερέα, πατήρ Αμβρόσιο…
«Ήταν ένας αγώνας που κράτησε πολλά χρόνια.» δηλώνει ο ευτυχής, νεοεισαχθείς φοιτητής, πατέρας Παναγιώτης και γυρίζει το χρόνο πίσω, το 2005 όταν και έγινε η χειροτονία του. «Τότε, ένιωσα πολύ έντονα την ανάγκη να μάθω όσο περισσότερα μπορώ για τη δουλειά μου, για να απαντώ στις ερωτήσεις των πιστών, μα περισσότερο στα δικά μου ερωτήματα εντός μου » δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Πολιτισμός

Τα θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο

Μια εξαιρετική έκθεση με το Βήμα Θρησκειών και Πολιτισμού της Ιεράς Μονής Κύκκου με θέμα: «Τα Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο-όψεις και πράξεις μιας συνεχιζόμενης καταστροφής» παρουσιάζει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου και ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Ξάνθης στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης. Μέσα στις πινακίδες της υπέροχης έκθεσης που δημιούργησε η Αρχιεπισκοπή Κύπρου με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Χοτζάκογλου, βυζαντινολόγο, διευθυντή του Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών της Ιεράς Μονής Κύκκου, παρουσιάζεται με λόγο και φωτογραφία η συντελούμενη καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής, βόρειο τμήμα της Κύπρου. Εκκλησίες εκθεμελιώθηκαν, ερειπώθηκαν, γυμνώθηκαν από τις αγιογραφίες τους, τα ιερά σκεύη και κειμήλια τους και μετατράπηκαν σε τζαμιά ή δόθηκαν σε αλλότριες χρήσεις, είτε ισοπεδώθηκαν εντελώς.
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σαββάτο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7:00 μ.μ. στον 2ο όροφο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης, Ορφέως και Πινδάρου γωνία, στην Παλιά Πόλη, από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Η έκθεση θα παραμείνει στην Ξάνθη, στον 2ο όροφο της Δημοτικής Πινακοθήκης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Εθελοντισμός
Συναυλία για καλό σκοπό

Συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου, με σκοπό να ενισχυθούν οικονομικά συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο Βυζαντινό Τείχος της Κομοτηνής.
Για την εκδήλωση ενώνουν τις δυνάμεις τους έξι Σύλλογοι και η Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. καλώντας όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τον σκοπό της εκδήλωσης.

Ποδηλατοδρομία Wheeling2help

Αρχίζουν να μετράνε αντίστροφα οι διοργανωτές μιας υπέροχης διοργάνωσης, μιας ποδηλατοδρομίας από Κωνσταντινούπολη έως το Ηράκλειο Κρήτης! 32 ημέρες, 20 μεγάλες γιορτές εθελοντισμού..,
«διανύουμε 1700 χιλιόμετρα για έναν και μόνο σκοπό! Να αποκτήσουμε 100 αναπηρικά αμαξίδια τα οποία θα μοιραστούν σε κάθε πόλη !» δηλώνουν οι διοργανωτές «Ελάτε μαζί μας να φωνάξουμε δυνατά το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης.. Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή , Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Βόλος, Λαμία, Αθήνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο!»
Στην Κομοτηνή, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Αστυνομικό Δελτίο
Διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 21 μη νόμιμους μετανάστες.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν και τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ.
Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ο 27χρονος οδηγός του ενός, το ακινητοποίησε, ενώ ο 47χρονος του άλλου, δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης εισήλθε σε αγροτική περιοχή, όπου το όχημα προσέκρουσε σε ξύλινο στύλο της Δ.Ε.Η. και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 47χρονος τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη σε παρακείμενο αγρό.
Από την πρόσκρουση τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Αθλητικά
Προπόνηση Πανθρακικού

Με απογευματινή προπόνηση στο αθλητικό κέντρο συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας μας την Πέμπτη.
Το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση κι ασκήσεις τεχνικής με μπάλα. Στη συνέχεια δόθηκε έμφαση από την τεχνική ηγεσία στην επιθετική τακτική, ενώ οι παίκτες δούλεψαν και στον τομέα των στατικών φάσεων.
Για σήμερα Παρασκευή είναι προγραμματισμένη προπόνηση το απόγευμα (18:00), ενώ το Σάββατο η ομάδα της Κομοτηνής θα φιλοξενηθεί από την Καβάλα, σε φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Κοκκινοχώματος (27/08-18:00).

Έγινε επαγγελματίας ο Φουρκάν

Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε ότι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Αχμέτ Φουρκάν, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας.
Ο Αχμέτ γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1996 στον Ίασμο του Νομού Ροδόπης κι αγωνίζεται ως μέσος. Από το 2006 πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία του ΑΟ Ξάνθης και το 2012 εντάχθηκε για πρώτη φορά στα τμήματα υποδομής του Πανθρακικού και πιο συγκεκριμένα στην Κ17, όπου παρέμεινε 1 χρόνο. Στη συνέχεια συμμετείχε με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου κι αυτή του ΑΟ Φιλύρας στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Θράκης, ενώ το περασμένο καλοκαίρι επανήλθε στον Πανθρακικό κι ειδικότερα στην Κ20, λαμβάνοντας μέρος στο αντίστοιχο, βάσει ηλικίας, πρωτάθλημα της Super League.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, super league, μυτιληνη, συριζα, πανελλαδικες 2012, νέα, πανελληνιες 2013, κρητη, τει, πειραιας, κυπρος, ξανθη, ηρακλειο, αλεξανδρουπολη, καβαλα, θεσσαλονικη, κατερινη, λαρισα, τρικαλα, βολος, λαμια, αθηνα, καλαματα, χανια, συλληψεις, καλοκαιρι, super, league, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, πανελληνιες, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αστυνομικο τμημα, η ζωη, κοινωνια, αποτελεσματα, δυνατα, super league, αφγανισταν, βημα, γωνια, δουλεια, ευχες, ηγεσια, θεμα, θρακη, θρησκευτικα, ιατρικη, ιρακ, κυπρου, κωνσταντινουπολη, μεγα, ναυπλιο, ονειρο, προγραμμα, ρεθυμνο, το βημα, υγεια, φωτογραφια, αγροτικη, τει, αφορμη, αχμετ, βοηθεια, γονεις, δυναμη, δηλωσεις, δοθηκε, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, εκπαιδευση, εξετασεις, εξι, επιτυχια, ετων, ζωη, ιδιο, εικοσι, ισχυει, καρδιτσα, κορινθος, λογο, μνημεια, νοημα, ξεκινημα, ομαδα, οδηγος, οχημα, παιδια, πακισταν, πεμπτη, πετριδης, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συγχαρητηρια, στυλο, συλλογοι, τμημα, τριπολη, φυγη, φοιτητης, φορα, χριστος, χαρα, ωρες, αγωνας, super, βηματα, δημητρης, εκκλησιες, εμφαση, ερωτησεις, κυριακη, league, νοσοκομειο, ομαδες, οψεις, σημα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα