Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 20-10-2016

08:49 20/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση
Έχασε την μάχη με την επάρατο νόσο σήμερα τα ξημερώματα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης

Έχασε την μάχη με την επάρατο νόσο σήμερα τα ξημερώματα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και μέρες στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.
Μαχητής της ζωής αλλά και της Αυτοδιοίκησης με πετυχημένη πορεία ως νομάρχης Ξάνθης με απτό έργο πίσω του για ολόκληρο το νομό Ξάνθης, ως προς τις υποδομές αλλά και ως προς την ανάπτυξή του.
Ως Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ από τη στιγμή που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014 έδωσε το στίγμα του από την πρώτη στιγμή σε ποιους

άξονες θα κινηθεί, Αγρο-διατροφικός Τομέας-Τουρισμός-Πολιτισμός μεταδίδοντας αυτό το πνεύμα και στους συνεργάτες του, καταγράφοντας αυτά τα δύο περίπου χρόνια θετικές εξελίξεις σε πολλούς τομείς.
Συνεργάτης απαιτητικός και επίμονος διεκδικητής των δίκαιων αιτημάτων της ΑΜ-Θ, στις επισκέψεις του στα γραφεία των υπουργών. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν από τους πρώτους που είχε ξεκινήσει συνεργασία με άλλες Νομαρχίες κυρίως με Τουρκία και Βουλγαρία, συστήνοντας το Δίκτυο των Νομαρχιών, ενώ πυκνές και στενές ήταν και οι επαφές του με ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης από την Βουλγαρία.
Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το περιφερειακό συμβούλιο στη 13:00 μ.μ. ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ξάνθη.

ΔΠΘ
Στην Κομοτηνή τον Ιανουάριο η επόμενη σύνοδος Σύνοδος των Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με τον Πρύτανη, Καθηγητή Αθανάσιο Καραμπίνη, αναλαμβάνουν την προεδρία της Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η απόφαση λήφθηκε κατά την διάρκεια της 82ης Συνόδου που ολοκλήρωσε τις εργασίες της το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στην Θεσσαλονίκη.
Ως προεδρεύων της Συνόδου, ο Πρύτανης Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης θα διοργανώσει την 83η Σύνοδο Πρυτάνεων στην Θράκη στις αρχές του 2017.

«Δεν αντέχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να καλύπτει τις ατασθαλίες και τις κακουργηματικές σύμφωνα με το Δικαστήριο πράξεις κάποιων που του κόστισαν πάνω από 2 εκ ευρώ», τονίζει ο κ. Καραμπίνης στην ΕΡΑ Κομοτηνής.
Τέλος ανακοίνωσε πως σύντομα θα μεταφερθούν οι σχολές της Κομοτηνής στην πανεπιστημιούπολη

«Δεν αντέχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να καλύπτει τις ατασθαλίες και τις κακουργηματικές σύμφωνα με το Δικαστήριο πράξεις κάποιων που του κόστισαν πάνω από 2 εκ ευρώ».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Καραμπίνης, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών, περί κλίματος εκφοβισμού των καθηγητών του Πανεπιστημίου.
Επι πλέον τόνισε πως ο Δημοσιογράφος της συγκεκριμένης εφημερίδας παρουσιάζει μια εμμονή με τα θέματα του πανεπιστημίου υπενθυμίζοντας μια παλιότερη περίπτωση με τι σίτιση, στην οποία το Δικαστήριο δικαίωσε το Πανεπιστήμιο και επέβαλε στο δημοσιογράφο να πληρώσει 600.000 ευρώ, ως αποζημίωση.
Εξ άλλου αναφερόμενος ο κ. Καραμπίνης στις τρέχουσες δράσεις του πανεπιστημίου στάθηκε στα εγκαίνια του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία θα γίνουν στις 12 Νοεμβρίου, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Υπογράμμισε πως σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται τα Διακρατικά Μεταπτυχιακά και πως εγκρίθηκε δάνειο ύψους 43 εκ ευρώ περίπου, με το οποίο θα ολοκληρωθεί το κτιριακό θέμα του πανεπιστημίου στην Κομοτηνή, καθώς θα μεταφερθούν όλες οι σχολές στην πανεπιστημιούπολη.

Κόμματα
Ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέσπιση του 10% του μηνιαίου εισοδήματος των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ως ανώτατο όριο για τον καθορισμό της δόσης τους προς την ΔΕΗ ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που συνυπογράφουν σχετική ερώτηση προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι πολίτες από την παγίδα των πολύ υψηλών δόσεων που προκύπτουν στους διακανονισμούς που κάνουν για το ηλεκτρικό τους ρεύμα.
Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας και Ενέργειας, αναγνωρίζοντας την σημασία του ηλεκτρισμού ως κοινωνικό αγαθό και προτείνουν ακόμη ευνοϊκότερες ρυθμίσεις από την κυβέρνηση και την ΔΕΗ ώστε η κάθε δόση να μην ξεπερνά το 10% των μηνιαίων εισοδημάτων τους

Εκπαίδευση

Κινητοποίηση για την προσχολική αγωγή σήμερα από τον Διδασκαλικό Σύλλογο στην Ξάνθη
Κινητοποίηση για την προσχολική αγωγή διοργανώνει σήμερα ο Διδασκαλικός Σύλλογος στην κεντρική πλατεία Ξάνθης στις 18:30μ.μ.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ,«Η εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων για την προσχολική αγωγή και τον ενιαίο τύπο ολοήμερου σχολείου έχουν δημιουργήσει στην εκπαιδευτική πραγματικότητα δεδομένα υποβάθμισης της ποιότητας του δημόσιου σχολείου, διατάραξης και καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, με μοναδικό στόχο την εξοικονόμηση περισσότερων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης.

Περιβάλλον
Η 11η Φθινοπωρινή Πανελλαδική Συνάντηση Μανιταρόφιλων στο Παρανέστι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Η 11η φθινοπωρινή πανελλαδική συνάντηση των Μανιταρόφιλων της ΑΜ-Θ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου.
Η φετινή διοργάνωση θα γίνει σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και με την Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι. Θα περιλαμβάνει μανιταροσυλλογή,΄έκθεση μανιταριών, εισηγήσεις και εδέσματα από μανιτάρια, από την Αρχιμάγειρα Στέλλα Σπανού.
Σκοπός και της φετινής μας συνάντησης είναι η προστασία της Φύσης και του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με φορείς που έχουμε τον ίδιο στόχο. Επίσης η οργάνωση και η πιστοποίηση προσπαθειών, όπως το πλαίσιο για την μανιταροσυλλογή από πολίτες γειτονικών χωρών, τα πιστοποιημένα προϊόντα και τα ειδικά μονοπάτια που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την συλλογή μανιταριών.
Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα εν έτει 2016 δεν υπάρχει πλαίσιο για την ξυλεία, τα δευτερογενή προϊόντα του Δάσους, με συνέπεια να έρχονται στη Χώρα μας πολίτες άλλων χωρών και να συλλέγουν χωρίς έλεγχο, ρίγανη κι άλλα αρωματικά φυτά, κάστανα, μανιτάρια κ.α.

Δωρεάν εξετάσεις την Πέμπτη στην Σταυρούπολη από το Δ’ Σώμα Στρατού
Σήμερα από τις 10:00 έως τις 13:00, Στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Χειρουργό και Ωτορινολαρυγγολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς Ενόπλων Δυνάμεων.

Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη

Ραδιομαραθώνιος στις 26 Οκτωβρίου από τα Ραδιόφωνα της Ροδόπης για τον 6χρονο από την Αίγειρο, που χρήζει άμεσης και ειδικής φαρμακευτικής περίθαλψης στο εξωτερικό

Τα Ραδιόφωνα της Ροδόπης θα προχωρήσουν στην πραγματοποίηση ενός Ραδιομαραθωνίου Αγάπης και Αλληλεγγύης, την ερχόμενη Τετάρτη στις 26 Οκτωβρίου, για την οικονομική στήριξη ενός εξάχρονου παιδιού από την Αίγειρο, που χρήζει άμεσης και ειδικής φαρμακευτικής περίθαλψης στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρωσία.
Στο Ραδιομαραθώνιο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι των ραδιοφώνων-με αλφαβητική σειρά- ΕΡΑ Κομοτηνής, Δίαυλος, Ράδιο Παρατηρητής, Ράδιο Ροδόπη ,Φωνή της Ροδόπης Ράδιο Χρόνος και Hit FM, αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι .
Ο Ραδιομαραθώνιος θα φιλοξενηθεί στην ΕΡΤ Κομοτηνής και θα μεταδοθεί από τα ραδιόφωνα που προαναφέρθηκαν.
Για όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν χρήματα στον Αριθμό Λογαριασμού που έχει ανοιχθεί στην τράπεζα Πειραιώς, μπορούν να το κάνουν στον αριθμό 5353-060327-546, IBAN GR 9101723530005353060327546

Κινήματα-Κοινωνία
Αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Ξάνθη για τα εγκαίνια γραφείων της ΧΑ
Αντιφασιστική διαδήλωση προγραμματίζει για σήμερα η ΚΕΕΡΦΑ για τα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στις 6 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης μεταξύ άλλων σημειώνει:
Στις 5 Νοέμβρη οι ναζί της Χρυσής Αυγής παρουσία του υπόδικου εγκληματία Λαγού σχεδιάζουν να ξαναστήσουν γραφεία-ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου στην Ξάνθη.
Συμμετέχουμε στη διαδήλωση ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο και καλούμε σε σύσκεψη στο Πολυτεχνείο αμέσως μετά την πορεία για να συντονισμό των περαιτέρω δράσεων. Κλιμακώνουμε την αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση σε όλη την Ευρώπη με αποκορύφωμα το συντονισμό με μεγάλα πανεθνικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης στις 18 Μάρτη του 2017.

Πολιτισμός
«Πνοή ζωής» το έργο στη σημερινή προβολή της Πέμπτης από Φ.Ε.Ξ. και Ε.Λ.Μ.Ε.
Την ταινία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Πνοή ζωής» των Δημήτρη Βερνίκου και Πόλυς Βλάχου και συζήτηση με τους σκηνοθέτες θα παρακολουθήσουν όσοι συμμετάσχουν στην καθιερωμένη «προβολή της Πέμπτης» από Φ.Ε.Ξ. και Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης σήμερα στις(21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Εκδήλωση με Ρεσιτάλ πιάνου στην Κομοτηνή στο ωδείο Συκάκη στις 8 το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου

Το Ωδείο Μενέλαου Συκάκη διοργανώνει εκδήλωση του «Ρεσιτάλ Πιάνου» με τον αξιότιμο, Χρήστο Λενούτσο, ενός εξαίρετου πιανίστα, ο οποίος σπούδασε στο Πανεπιστήµιο Μουσικής & Εικαστικών Τεχνών του Graz Αυστρίας στο σολιστικό τµήµα πιάνου και ο οποίος από το 1999-2012 δίδαξε πιάνο στο τµήµα µουσικής επιστήµης και τέχνης του πανεπιστηµίου Μακεδονία.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ωδείο Συκάκη στις 8 το βράδυ το ερχόμενο Σάββατο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, χρυση αυγη, ξανθη, θεσσαλονικη, ερα, αλεξανδρουπολη, δεη, συριζα, ηλεκτρικος, προσφορες, ρωσία, hit, τραπεζες, διαδηλωσεις, δραση, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, 600 δις, τραπεζα πειραιως, Ημέρα του παιδιού, βουλευτες, αρωματικα φυτα, πολυτεχνειο, δημοκριτειο, ρωσία, βουλγαρια, δωρεαν, θεμα, θρακη, ξυλεια, πειραιως, πλαισιο, ραδιο, ριγανη, σημερινη, σχολες, φυτα, αγωγη, αξονες, αποζημιωση, βραδυ, βρισκεται, γινει, γραφεια, δανειο, δικτυο, ευρω, υπαρχει, εκκλησια, εμμονη, εξετασεις, ερα, ερχονται, ευρωπη, ζωης, ιδιο, ιστορικο, κυβερνηση, μακεδονια, μανιταρια, ναζι, ξημερωματα, ολες οι σχολες, παυλιδης, πεμπτη, περιφερειακο, πιανο, πιστοποιηση, πρυτανης, ρεσιταλ, ρευμα, ρυθμισεις, ρυθμιση, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συντομα, σειρα, σκηνοθετες, σωμα, στιγμα, σιτιση, τουρκια, τουρισμος, τριημερο, φωνη, χρονος, ωδειο, εφαρμογη, hit, χωρα, ιατρικο, νοσοκομειο, ομαδες, τραπεζα, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα