Ειδήσεις απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης

08:40 20/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη στη Σπάρτη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός. Στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο και στη συνέχεια, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Στις 4 μ.μ. θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 2ου παγκοσμίου συνεδρίο Γενετικής.

* Ο Αναστάσιος Σαλτερής, με καταγωγή απ’ την Αρκαδία και συγκεκριμένα απ’ την Καρύταινα, είναι ο νεός Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Προσφύγων. Πήρε τη θέση του Οδυσσέα Βουδούρη. Ορκίστηκε χθες απ’ τον Υπουργό Εσωτερικών.

* Το 12ο Πελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο θα γίνει την Κυριακή στην Κόρινθο. Πρόκειται για ένα συνέδριο

κοινωνικού μορφωτικού και επιστημονικού περιεχομένου.

* Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς συμποσίου με τίτλο «τραίνο-τουρισμός και περιφερειακή ανάπτυξη» που θα γίνει σήμερα και αύριο στη Ζυρίχη. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπούν ο Περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες, κ.κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, Τάσος Χειβιδόπουλος, Άγγελος Παπαγγελόπουλος.

* Ο Μανώλης Γλέζος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα οργανώσει η ΛΑΕ, στο Ναύπλιο, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

* Το δημόσιο σχολείο στην εποχή των μνημονίων είναι το θέμα εκδήλωσης που θα γίνει το Σάββατο, στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης, στις 6 το απόγευμα.

* Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ελληνική Αστυνομία εορτάζει σήμερα τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο.

* Εξιχνιάστηκαν απ’ την Αστυνομία τρεις υποθέσεις ζωοκλοπών στην Αρκαδία. Οι δράστες συνελήφθησαν στο Άργος. Πρόκειται για έναν 58χρονο και για έναν 45χρονο, οι οποίοι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, πήραν από ποιμνιοστάσιο της Τρίπολης, πρόβατα τα οποία μετέφεραν σε δική τους στάνη στο Άργος.

* Με οικονομικά θέματα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας, αύριο, στις 6 το απόγευμα, στο Λεωνίδιο.

*Η Ελληνική παραδοσιακή ενδυμασία δια μέσω των αιώνων, είναι το θέμα έκθεσης της Ανθούλας Λαζαρίδιου που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο στο Κρανίδι Αργολίδας.

Σύνταξη Ειδήσεων

Δέσποινα Αρσένη

Keywords
Τυχαία Θέματα