ΑΕΚ: Η φιλοσοφία παραμένει αναλλοίωτη

Οι Λαρνακείς δεν παρασύρονται και δεν κάνουν υπολογισμούς
--------------------------------------------------------------------------

Όπως μας έχουν συνηθίσει, έτσι θα πορευτούν και στη συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου οι «κιτρινοπράσινοι». Δεν αλλάζει κάτι στη φιλοσοφία και στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν όλοι στην ΑΕΚ. Ήταν άλλωστε και ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης Άντρου Καραπατάκη, όταν ξεκινούσε πριν από περίπου τρία χρόνια. Να δημιουργήσουν μια ομάδα η οποία στο άμεσο μέλλον να διεκδικεί

τίτλους και να είναι μόνιμη πρωταγωνίστρια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η αλάνθαστη αρχή, επίσης δεν αλλάζει κάτι. Σημαίνει πολλά το απόλυτο, αλλά μέχρι σήμερα και τίποτα παραπάνω. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει τέλος Οκτωβρίου. Η ΑΕΚ πρέπει να κτίσει πάνω σε αυτήν την αρχή και μαζί με τα υπόλοιπα θετικά της φετινής χρονιάς να παλέψει μέχρι το τέλος για τη διεκδίκηση του μεγάλου στόχου. Το νέο γήπεδο και ο ενθουσιασμός του κόσμου δεν είναι αρκετά για να διεκδικήσει μια ομάδα πρωτάθλημα, είναι όμως αναγκαία. Η ομάδα της Λάρνακας πρέπει πρώτα να στηριχθεί καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου ομολογουμένως τα πάει περίφημα για την ώρα. Δεν έχει πιάσει, όμως, ακόμα ταβάνι στην απόδοσή της και σε κάθε αγώνα βλέπουμε και περαιτέρω βελτίωση σε αρκετούς τομείς, καθαρά αγωνιστικούς. Αν καταφέρουν και συνδυάσουν όλα αυτά οι «κιτρινοπράσινοι», τότε θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Η φιλοσοφία είναι πλέον διαφορετική και σε πολύ σωστό δρόμο. Αυτό δεν αλλάζει εύκολα επειδή ο καθένας παραμένει αφοσιωμένος στα καθήκοντά του και πουθενά αλλού. Ο πρόεδρος στα διοικητικά, το προπονητικό τιμ στα τεχνικά και οι παίκτες στα αγωνιστικά. Κανένας δεν μπαίνει σε ξένα χωράφια και γι’ αυτόν τον λόγο τα τελευταία χρόνια όλα τα γρανάζια δουλεύουν άψογα τον γενικό μηχανισμό που λέγεται ΑΕΚ. Ομαδικό πνεύμα και κλίμα εξαιρετικό, εντός και εκτός αποδυτηρίων, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και πάνω απ’ όλα εξαιρετική ατμόσφαιρα στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ». Εδώ διαπιστώνουμε τη μεγαλύτερη αλλαγή και αν γράψαμε τις προηγούμενες μέρες για σταθερότητα στο αγωνιστικό κομμάτι, αν σταθεροποιηθεί και η ατμόσφαιρα και η προσέλευση του κόσμου στην νέα έδρα, τότε τ’ αποτελέσματα θα έρχονται από μόνα τους. Ο κόσμος στα εγκαίνια της «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» έκανε τη διαφορά, οι παίκτες και οι προπονητές ένιωσαν πραγματική ατμόσφαιρα και τον κόσμο κοντά τους. Αν αυτό γίνεται επί μονίμου βάσεως και το νέο σπίτι μετατραπεί σε μια «καυτή» έδρα, τότε ναι, η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες μέρες στο άμεσο μέλλον.

Ετοιμασίες για Πάφο
Οι «κιτρινοπράσινοι» επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό και μπήκαν στην τελική ευθεία προετοιμασίας για τον αγώνα με την ΑΕΖ την Κυριακή. Στο Παφιακό η ΑΕΚ θα πάει ως το μεγάλο φαβορί, όμως πάντα με την ίδια σοβαρότητα. Αλλαγές στην ενδεκάδα θα γίνουν σίγουρα, σε ποιες θέσεις όμως και ποια θα είναι η ενδεκάδα, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει, αφού όλοι είναι διαθέσιμοι και, το πιο βασικό, όλοι ενδεκαδάτοι.

Στο μεταξύ, στο Κύπελλο, η ΑΕΚ κληρώθηκε ν’ αγωνιστεί με την Ομόνοια Αραδίππου. Ο αγώνας είναι νοκ άουτ και θα γίνει την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, στο «Αμμόχωστος», στις τρεις το απόγευμα, εκτός κι αν αλλάξει η ώρα για τηλεοπτικούς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα