Κομοτηνή: Εργαζόμενη την περίοδο των εορτών

10:30 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κινούνται στους ρυθμούς των εορτών. Εποχικοί εργαζόμενοι που βλέπουν τις εορτές ως μια καλή ευκαιρία να βγάλουν το πολυπόθητο μεροκάματο παρατηρώντας τη διάθεση του κόσμου να αλλάζει, αρκετά συχνά, μαζί με τη δική τους. «Μας αγγίζει η χαρά του κόσμου» δηλώνει η Μαρία, εργαζόμενη και η ίδια σε μια δουλειά που «στήθηκε» από τους εργοδότες της στην κεντρική πλατεία για λίγες μόνο μέρες.

«Όταν δίνουμε χαρά στα παιδιά, παίρνουμε κι εμείς» δηλώνει ικανοποιημένη από την προσέλευση του κόσμου και την ευτυχία στα πρόσωπα των παιδιών. Δεν σας στεναχωρεί που είναι μια δουλειά με

«ημερομηνία λήξεως»; την ρωτάμε για να την ακούσουμε να απαντά πως «στους καιρούς που ζούμε είναι δύσκολο να βρούμε μόνιμη εργασία. Ύστερα, η περίοδος των εορτών ξέρουμε όλοι ότι, κάποια στιγμή, τελειώνει κι επανέρχεται η καθημερινότητα».

Μια προσωρινή δουλειά με την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθεί κάτι μόνιμο. Η Μαρία γνωρίζει ότι οι ευκαιρίες για εργασία είναι λίγες και τα προβλήματα λόγω της Κρίσης πολλά. «Είναι κάτι προσωρινό, το ξέρουμε, συμβιβαζόμαστε και συνεχίζουμε» δηλώνει σπεύδοντας να σημειώσει «Διαφορετικά δεν γίνεται, θα πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο και ότι στο τέλος θα έρθει κάτι καλύτερο.»

Όσον αφορά στις ευχές που εκείνη δίνει; «Υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο. Να πάνε καλά τα πράγματα στη χώρα μας, να μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για όλο τον κόσμο και κυρίως για τους νέους. Να μην φεύγουν από τη χώρα.» Εσείς σκεφτήκατε την μετανάστευση; Την ρωτάμε ξανά για να απαντήσει με ειλικρίνεια «Ναι, αλλά υπάρχουν άλλοι παράγοντες που μας κρατάνε εδώ. Αλλά, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα φύγουμε. Τις σπουδές μας κάπως πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Πάντως τώρα μένουμε εδώ και το παλεύουμε.»
Φώτο:Εργασία λόγω των εορτών Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα