Ζάκυνθος: Σε «αναμμένα κάρβουνα» η τοπική κοινωνία για τα αποτελέσματα της συνάντησης Κολοκοτσά – Σκουρλέτη

09:41 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για το θέμα των απορριμμάτων θα έχει σήμερα στις 11 το πρωί ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, η οποία, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, γίνεται μετά από πρόσκληση του υπουργού, Επίσης, όπως είπε ο κ.Κολοκοτσάς δε γνωρίζει εάν θα παρίσταται ο υπουργός δικαιοσύνης και βουλευτής του νησιού, Σταύρος Κοντονής, ενώ, ενημέρωσε ότι έχουν προσκληθεί η αποκεντρωμένη διοίκηση, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου , Λευτέρης Νιοτόπουλος καθώς και ο πρόεδρος και ο διευθυντής του

ΦΟΔΣΑ, Παναγιώτης Μυλώνας και Θοδωρής Κάρδαρης, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο στη συνάντηση από την πλευρά του δήμου θα επιδιωχθεί η βοήθεια από την κυβέρνηση ώστε για δύο μήνες να ανοίξει προσωρινά ο ΧΥΤΑ του Σκοπού για την εναπόθεση σκουπιδιών με παράλληλη εκτέλεση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασής του και, ταυτόχρονα, να γίνουν διαδικασίες για να λειτουργήσει ενδιάμεση και οριστική λύση στην περιοχή του Λίβα, καθώς δεν πρέπει να αναστατωθεί μια άλλη περιοχή για να λειτουργήσει για έξι μήνες εκεί η πρώτη. Επίσης, είναι σημαντικό ότι, όπως ανέφερε, απομακρύνεται το ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Ζακύνθου, αφενός λόγω του αποκλεισμού μεταφοράς τους στη Θήβα και, αφετέρου, επειδή το κόστος είναι μεγάλο και θα πέσει πάνω στο δήμο, με συνέπεια –όπως χαρακτηριστικά είπε- να καταστραφεί. Πάντως, εχθές το βράδυ, άνθρωποι του δήμου οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον κ. Κολοκοτσά έλεγαν πως και αυτή η προοπτική θα συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση.

Να σημειωθεί ότι, στις 22 Νοεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί, για το ίδιο θέμα, κυβερνητική σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών, με την παρουσία του βουλευτή, στην οποία, όμως, ως εκπρόσωπος της Τ.Α. δεν είχε προσκληθεί ο δήμαρχος, αλλά, μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, γεγονός που είχε προκαλέσει ποικίλλα σχόλια. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι, η σημερινή συνάντηση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που είχαν λάβει χώρα στον ΧΥΤΑ του Σκοπού, την προηγούμενη Πέμπτη, με κατοίκους του Καλαμακίου, οι οποίοι εμπόδισαν τη διέλευση απορριμματοφόρων στον χώρο, ενώ, είχαν επιτεθεί φραστικά και στον δήμαρχο. Κάποιοι, μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της εν λόγω συνάντησης που επέφερε και κατευνασμό της έντασης, υποστήριζαν προς τους συγκεντρωμένους ότι, «επιτέλους το κράτος ξύπνησε».

Keywords
Τυχαία Θέματα