Κομοτηνή: Εποχή της δημιουργίας

12:32 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μπορεί κανείς να δημιουργήσει χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη «άχρηστα» υλικά;
Η Στέλλα Καϊκα απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη «Ναί»! Δημιουργεί πίνακες είτε με ντεκουπάζ, είτε ζωγραφίζοντάς τους , όπως και ντεκουπάζ μπουκάλια, χειροποίητα κουτιά, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα από χαλκό. Επίσης, διακοσμεί κολοκύθες και τις λειτουργεί ως φωτιστικά. Μια παιδική αγάπη για τη ζωγραφική έχει ενδυναμώσει τα τωρινά χρόνια, όπου η πίεση από την καθημερινότητα είναι μεγαλύτερη. « Όταν μεγάλωσαν τα παιδιά και έφυγαν, βρέθηκε χρόνος να ασχοληθώ με κάτι γνώριμο κι αγαπημένο, που φάνηκε ότι δεν το είχα ξεχάσει» δηλώνει

κι εξηγεί.

«Σκοπός είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Τώρα, αν αυτό θα αρέσει και σε κάποιον άλλον, τότε ακόμη καλύτερα.» Πιστεύει πως ο κάθε ένας μπορεί να δημιουργήσει με βάση τη φαντασία και το ταλέντο του. Τα θετικά σχόλια των φίλων της, της δίνουν δύναμη να συνεχίσει.

Μπουκάλια από ρετσίνες, μπύρες και κρασί, ξύλα που έχουν περισσέψει από μια άλλη δουλειά, κουτιά παλιά, κολοκύθες κ.α. που φαντάζουν στα μάτια των πολλών περιττά, ίσως, και «σκουπίδια» εκείνη με έμπνευση, ταλέντο και πολλές ώρες ενασχόλησης τα μετατρέπει σε έργα τέχνης δημιουργώντας αντικείμενα που εντυπωσιάζουν. Είναι η εποχή της δημιουργίας; ρωτάμε την κα Καϊκα. «Εποχή της δημιουργίας είναι πάντα αρκεί να έχουμε διάθεση, την οποία τώρα παλεύουμε για να την βρούμε. Τα τελευταία χρόνια μας έχουν ρημάξει, μας έχουν πάρει κάθε διάθεση και κάθε ενέργεια. Οπότε, με το λίγο που έχουμε ακόμη το παλεύουμε κι εμείς για να μην πάρουμε τα βουνά. »
Φώτο:Στέλλα Καϊκα Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα