Κομοτηνή: Αυγά Ημέρας…

12:25 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο για νέο επάγγελμα ασχολείται ο Αλέξανδρος Ζουμπούλογλου, με την παραγωγή αυγών ελευθέρας βοσκής στο Μεσοχώρι της Ροδόπης. «Αυγά πιστοποιημένα κι ελεγμένα από κότες που τρέφονται με φυσικές τροφές:καλαμπόκι, σιτάρι, κριθάρι, σόγια» δηλώνει σημειώνοντας ότι οι κότες του είναι έξω στην φύση, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε μια έκταση 16 στρεμμάτων με καθαρό χόρτο, νερό και αέρα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον νεαρό παραγωγό, γίνονται σε καθημερινή βάση έλεγχοι από γιατρό που επισκέπτεται την μονάδα.

«Η δουλειά αυτή είναι μια «σκλαβιά» με την έννοια ότι καθημερινά

θα πρέπει να είσαι στην μονάδα από το πρωί έως το βράδυ, όπως και το σαββατοκύριακο.Αυτή η δουλειά δεν έχει γιορτές κι αργίες» δηλώνει ο 38χρονος παραγωγός. Η ιδέα της ενασχόλησης με αυτό το αντικείμενο δόθηκε από τον παππού και τη γιαγιά, τους έβλεπε να φροντίζουν τα κοτόπουλα στην αυλή τους κι εκείνος στηριζόμενος στην εμπειρία που αποκόμισε κοντά τους το έκανε επάγγελμα.

«Είναι υψηλό το κόστος φροντίδας, λόγω του υψηλού κόστους των ζωοτροφών» δηλώνει σημειώνοντας ότι στην αγορά κυκλοφορεί μεγάλη ποικιλία αυγών, χωρίς κανείς να μπορεί να διαβεβαιώσει για την ποιότητά τους. «Έρχονται από παντού, σε πολύ χαμηλές τιμές κι αυτό θα πρέπει να κάνει τους καταναλωτές καχύποπτους.» Όσον αφορά στη διάκριση των καλών αυγών σημειώνει ότι «η σφραγίδα, η πιστοποίηση είναι ένας καλός τρόπος που διασφαλίζει τον καταναλωτή.»

Φώτο:Αλέξανδρος Ζουμπούλογλου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Κομοτηνή: Αυγά Ημέρας… appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα