Κομοτηνή: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καθαριότητας

08:46 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καθημερινά ξεκινούν την εργασία τους στις τέσσερις τα ξημερώματα. Στις πέντε είναι ήδη στους δρόμους αδειάζοντας τους κάδους των απορριμμάτων και παίρνοντας στα απορριμματοφόρα τα σκουπίδια από τις γειτονιές της πόλης και τους οικισμούς της Ροδόπης. Είναι οι εργαζόμενοι στα Τμήματα Καθαριότητας των τεσσάρων Δήμων του Νομού. «Οι άνθρωποι που κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά» όπως παραδέχονται οι πολίτες, αλλά εκείνοι σπεύδουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

«Η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη, ιδίως για τους συναδέλφους που είναι πίσω στα απορριμματοφόρα. Είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν

ακόμη κι όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες. Ωστόσο, κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της. Είτε είσαι έξω στους δρόμους, είτε είσαι μέσα σε ένα γραφείο» δηλώνει ο Μανώλης Γεράκης. Τον συναντήσαμε λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου του. Ένα ακόμη κοπιαστικό εξάωρο θα το άφηνε πίσω με μια πίκρα, όμως, να συνοδεύει τη φυγή του.

«Είμαστε απλήρωτοι. Με τι διάθεση να έρθουμε στη δουλειά; Το μυαλό όλων δεν είναι στη δουλειά 100%, αλλά στα έξοδα που τρέχουν, στα χρέη που παραμένουν απλήρωτα, στα δεδουλευμένα που δεν καταβάλλονται.» δηλώνει έχοντας ήδη εκείνος και οι συνάδελφοί του τρείς μήνες απλήρωτοι και βλέποντας ορατό τον κίνδυνο να παραμείνουν απλήρωτοι πέντε. Και τα έξοδα τα καθημερινά πώς καλύπτονται ρωτάμε τον κ. Γεράκη «δεν καλύπτονται» απαντά και σπεύδει να προσθέσει «δεν καλύπτονται, αυτό είναι το πρόβλημα. Ας είναι καλά οι γονείς μας. Οι πιο πολλοί ζούμε με δανεικά.»

28 εργαζόμενοι στην Κομοτηνή, 15 στα Αρριαννά, 7 στη Μαρώνεια, 3 στον Ίασμο, συνολικά 54 άτομα που εργάζονται απλήρωτοι. 14 μήνες ήδη εργαζόμενοι ως συμβασιούχοι στην Καθαριότητα. Μετά την ανανέωση της σύμβασης θα συμπληρώσουν 26 μήνες. «Δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Θέλουμε να δουλεύουμε με ψηλά το κεφάλι. Με διάθεση. Αν δεν έχεις διάθεση, καλύτερα να κάτσεις σπίτι.» δηλώνει ο κος Γεράκης αποτυπώνοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί.
Φώτο:Ο Μανόλης Γεράκης με συναδέλφους του Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα