«Μοιραία φεγγάρια» στην ΕΡΤ2

01:49 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τρία επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή

έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 131ο

Η Ραφαέλα μαθαίνει από το γιατρό πως έχει λευχαιμία και δεν μπορεί, ούτε θέλει να το πιστέψει. Η Χριστίνα τηλεφωνεί στον ΄Εκτορα και του λέει τα νέα, ότι η Τζένη παντρεύεται στην Κύπρο σε λίγες μέρες με κουμπάρα τη Ραφαέλλα και δεν μπόρεσε να τα σταματήσει όλα αυτά, να μην της καταλογίσουν καμιά ευθύνη. Ο ΄Εκτορας όμως, την κατηγορεί ότι αυτή φταίει, αν δεν ερχόταν στην Κύπρο κι αν δεν άνοιγε παρτίδες με τη Μιράντα, τίποτα δε θα γινόταν.

Επεισόδιο 132ο

Ο Νικήτας συναντά τη Ραφαέλλα, η οποία τον διώχνει χωρίς να του εξηγήσει το λόγο, ότι πάσχει από λευχαιμία. Η Τζένη και Ανδρέας γυρνούν χαρούμενοι από την κλινική, όπου ο γιατρός του Ανδρέα τους διαβεβαίωσε πως με τεχνητή γονιμοποίηση θα μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί, η Χριστίνα όμως που τους ακούει να μιλούν γι’ αυτό αντιδρά αρνητικά. Ο Μάικλ πείθει τη Ραφαέλλα να πει στον Νικήτα την αλήθεια.

Επεισόδιο 133ο

Η Τζένη πάει στην κλινική για να συναντήσει το γιατρό της Ραφαέλλας, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι η Ραφαέλλα πάσχει από λευχαιμία και ότι η ίδια ζήτησε να της το πει ο γιατρός για να της συμπαρασταθεί. Η Τζένη τρέχει να βρει τη Ραφαέλλα και τη διαβεβαιώνει ότι θα είναι συνέχεια μαζί της. Τηλεφωνούν και στην οικογένεια της Ραφαέλλας να έρθουν στο Λονδίνο, αλλά χωρίς να τους πουν την αλήθεια. Ο Αλέξανδρος και η Μιράντα παίρνουν τη πρώτη πτήση για Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα