Κομοτηνή: Α. Νεφελούδης:Ανακούφιση για 32.000 οικογένειες που έχουν εκκρεμότητες με ΟΕΚ-Επαναλειτουργεί η ΕΝ ΚΛΩ

14:47 10/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Λύσεις και ανακούφιση για 32.000 οικιστές που είχαν στεγαστικό πρόγραμμα στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, για σπίτια που είτε δεν έχουν πάρει το οριστικό παραχωρητήριο, είτε βρίσκονται στην διαδικασία της αποπληρωμής, είτε είναι υποθηκευμένα-περίπου 10.000 οικιστών-κόμισε σήμερα στην Κομοτηνή ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο κ. Νεφελούδης στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση των δόσεων αποπληρωμής των δανείων από 260 σε 340 και στις ειδικές ρυθμίσεις

για τις ευάλωτες ομάδες και τις πολύτεκνες οικογένειες, προβλέποντας για τις τελευταίες μείωση και 50%, εκπτώσεις σε συζύγους που είναι σε χηρεία της τάξης του 20% .

Ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, στηλίτευσε τις προηγούμενες πρακτικές κυβερνήσεων που δέχονταν την διπλάσια τιμή φτάνοντάς στα 735 ευρώ μέση τιμή το τετραγωνικό μέτρο για το παραχωρητήριο του κάθε σπιτιού, φορτώνοντας όλες τις υπερβάσεις πάνω στους οικιστές.
Η παρούσα κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κ. Νεφελούδης ορίζει τη μέση τιμή στα 304,41 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο….και δήλωσε κατηγορηματικά πως θα ψάξει να βρει τις διαδρομές των υπέρογκων ποσών των χρημάτων…

Ειδικά για την Κομοτηνή, ανακοίνωσε πως είναι θέμα χρόνου η επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ, -μετά το ενδιαφέρον εταιρείας Ελληνικών συμφερόντων-, στη βάση της πρότασης των πρώην εργαζομένων της ΕΝ ΚΛΩ, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως νίκη των εργαζομένων.

Ο κ. Νεφελούδης είχε επαφές και με εργαζομένους του εργοστασίου της Σέλμαν, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει η πολιτεία για να επαναλειτουργήσει.

Οι επαφές συνεχίστηκαν και με τους πρώην εργαζόμενους της ΕΑΣ Ροδόπης, για τους «εγκλωβισμένους εργαζόμενους», όπως σημείωσε, η κυβέρνηση μέσω ΕΣΠΑ, επεξεργάζεται σχέδιο απεγκλώβισης.
«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την εργασία, όπως και το πετυχημένο παράδειγμα με τον Σκλαβενίτητ, όπου διασώθηκαν 20.000 θέσεις εργασίας. Υπάρχει σ΄χεδιο για μετατροπή και της μερικης απασχόλησης σε πλήρη απασχόληση. Προσπαθώ να υπηρετώ την εργασία και όχι να γίνω τροχονόμος απολύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νεφελούδης.

Πριν την συνέντευξη τύπου ο κ. Νεφελούδης επισκέφθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τον ΟΑΕΔ Κομοτηνής.
Ο κ. Νεφελούδης βρίσκεται από χθες Τρίτη 9-05-2017 και θα συνεχίσει τις περιοδείες και σε άλλους νομούς της Θράκης και της Μακεδονίας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, μια και συστημικά κανάλια δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα, παρά προβάλλουν μαυρίλα και μιζέρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα