Ζάκυνθος: Απόφαση φορέων να μη συμμετέχουν στο καρναβάλι λόγω σκουπιδιών και νοσοκομείου

14:32 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απόφασή τους, μετά από έντονο προβληματισμό-όπως τονίζουν-προκειμένου να μη συμμετέχουν στο φετινό Ζακυνθινό καρναβάλι, γνωστοποιούν οι συνεργαζόμενοι φορείς της περιοχής της Λιθακιάς (δημοτικής κοινότητας του πρώην δήμου ενότητα Λαγανά).

Πρόκειται για τον πολιτιστικό σύλλογο, τον αθλητικό όμιλο «Δόξα Λιθακιάς», τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Λιθακιάς.

«Πιστεύουμε, ότι, για τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως είναι η μη αποκομιδή των σκουπιδιών και τα κλειστά χειρουργεία του νοσοκομείου του νησιού, θα έπρεπε να έχει δοθεί λύση, από όλους τους αρμόδιους. Σεβόμενοι την παράδοση και τον τοπικό πολιτισμό, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, όλα αυτά που γίνονται γύρω μας και να καρναβαλιζόμαστε, μόνο και μόνο, χάριν της παράδοσης, όποτε και όπου μας βολεύει», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συγκεκριμένοι φορείς, αιτιολογώντας την κοινή απόφασή τους, για τη μη συμμετοχή τους, στις επικείμενες καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Ζακύνθου.

«Ήμασταν πάντα μπροστά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κάτω από καλές συνθήκες. Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπατριώτες μας και καλή αντάμωση στους δρόμους του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ζάκυνθο», είναι τα τελευταία λόγια των εν λόγω φορέων, που, όντως πρωτοπορούν στον πολιτισμό και όχι μόνο, αφήνοντας στο τέλος και ένα αγωνιστικό μήνυμα, προς όλους τους πολίτες και για όλα τα τοπικά ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα