Κομοτηνή: Ένας πρώην οικοδόμος ρακοσυλλέκτης

13:02 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Από τότε που άρχισε η κρίση με πήρε η κάτω βόλτα» δηλώνει ο κ. Ιμπραήμ Ιμπράημ. Τον συναντήσαμε σε ένα διάλειμμα της «δουλειάς» του. Πιο εκεί το σταθμευμένο τρίκυκλο μαρτυρούσε τις διαδρομές που έκανε από το πρωί, από κάδο σε κάδο, σε όλη την πόλη. Είκοσι χρόνια δούλευε στις Οικοδομές. «Είχα κάθε μέρα μεροκάματο. Τώρα μένω σε λαμαρίνα, στο «Αλάν Κογιού» αν γνωρίζεις» λέει και δείχνει με το χέρι του προς την κατεύθυνση της υποβαθμισμένης γειτονιάς, στην Οδό Τέρμα Αδριανουπόλεως.

Το ένα φέρνει το άλλο. Κι έτσι ο κος Ιμπραήμ στα εξήντα

του μόλις χρόνια δηλώνει απογοητευμένος, πικραμένος, χωρίς διάθεση για την ίδια ακόμη τη ζωή. «Από το κανονικό σπίτι που νοίκιαζα βρέθηκα στην λαμαρίνα. Είχα έξι χρόνια να κάνω μεροκάματο. Δεν έβρισκα τίποτα. Ούτε στο δήμο, ούτε έξω. Στα εξήντα μου χρόνια δείχνω γέρος» λέει και μιλά για τα προβλήματα στο σπίτι. «Έχω το γιο μου που πίνει όλη μέρα, είναι αλκοολικός. Φροντίζω την κόρη μου, έχει δύο παιδιά, τη γυναίκα μου, τίποτα δεν περισσεύει» λέει ξανά μην κρύβοντας την απογοήτευσή του «έχω βαρεθεί, έχω τραβήξει πολλά, νιώθω κουρασμένος.Νιώθω σαν να είμαι ένας 80χρονος»

Μια ακόμη δύσκολη μέρα φτάνει στο τέλος της και ο κος Ιμπραήμ παίρνει το δρόμο της επιστροφής με το τρίκυκλο γεμάτο από παλιά αντικείμενα. Ό,τι του φαίνεται να έχει κάποια αξία το μαζεύει. Ένας οικοδόμος που όταν «έπεσε» από τη «σκαλωσιά» της κοινωνίας, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, που έμειναν άνεργοι στα χρόνια της κρίσης, κανένα δίχτυ προστασίας δεν ήταν εκεί να συγκρατήσει την πτώση του. Στα εξήντα του νιώθει ήδη απόκληρος και ξεχασμένος.
Φώτο:Ιμπραήμ Ιμπραήμ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Αναζητήσεις
στα εξήντα μου νιώθω γέρος
Τυχαία Θέματα