Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων πριν τις Βρυξέλλες

13:02 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχωρούσαν το μεσημέρι της Παρασκευής ενόψει της συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο επικεφαλής του ESM

Κλάους Ρέγκλιγκ, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, και ίσως ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν με τον κ. Τσακαλώτο.

Η συνάντηση γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου βρισκόταν στο 9,54% στις 12:55 μ.μ. από 10,019% που έκλεισε την Πέμπτη, έχοντας ακουμπήσει το 10,22% μέσα στη μέρα.

Το 2ετές ομόλογο είναι πιο ευαίσθητο στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και γι’ αυτό εμφανίζει μεγαλύτερες διακυμάνσεις.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε λιγότερο στο 7,76% από 7,84% στο κλείσιμο της Πέμπτης.

Οι ανησυχίες για την έκβαση της αξιολόγησης και ειδικότερα την επίτευξη κάποιας συμφωνίας πριν το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έχουν αυξήσει σημαντικά τις αποδόσεις των ομολόγων το τελευταίο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς βρισκόταν στο 6,9% στις 28 Ιανουαρίου και του 2ετούς ομολόγου στο 8,28% στις 2 Φεβρουαρίου.

Σχετικές ειδήσεις: Έκτακτη συνάντηση Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες με δανειστές, ΔΝΤ, ESM, ΕΚΤ

Ντάισελμπλουμ: Κάποιες φορές χρειάζεται να σπρώξουμε τα πράγματα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα