«Κλιμάκωση» στα Τέμπη -Κλείνουν Αθηνών- Κορίνθου και Κορίνθου-Πατρών

18:14 5/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς μετέβησαν στην Κοιλάδα των Τεμπών στο ύψος των παλαιών διοδίων.Για προληπτικούς λόγους η τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης.Κλειστή επ’ αόριστον παραμένει η εθνική οδός στον κόμβο της Νίκαιας στο ρεύμα προς Αθήνα και

στον Πλατύκαμπο στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο των Ευζώνων και στα Πράσινα Φανάρια. Επίσης, αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν την εθνική Αντιρρίου-Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, την Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου από τις 5 ως τις 7 το απόγευμα, και την Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Αιγίου από τις 6.30 έως τις 9.30.

Από τις 6 ως τις 9 ο σημερινός αποκλεισμός στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, ενώ από αύριο θα είναι κλειστή για τέσσερις ώρες, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη 7/2, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες προχωρούν σε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια, όταν και θα αποφασιστεί εάν θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η θα αποδεχτούν την πρόταση για διάλογο από τον Βαγγέλη Αποστόλου.

Αποστόλου: Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και θέλουμε λύσεις

«Η κυβέρνηση επιδιώκει χωρίς να παραβιάζει τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί να πάρει μέτρα που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής» επισημαίνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Εποχή», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.
«Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα των αγροτών και θέλουμε να δώσουμε λύση, με βάση, όμως, τις δυνατότητες της οικονομίας μας και τις δεσμεύσεις της χώρας μας. Πέρυσι είχαμε συμφωνήσει με τους αγρότες κάποια πράγματα. Τα περισσότερα έχουν υλοποιηθεί και κάποια οδεύουν προς υλοποίηση».

Β. Κικίλιας:Ο αποκλεισμός δυσκολεύει σε ορισμένες περιπτώσεις και τους ίδιους τους παραγωγούς

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, τόνισε επίσης: «Εμείς έχουμε δηλώσει καθαρά ότι αναγνωρίζουμε τα προβλήματα της αγροτιάς ενώ δεν είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων που να δημιουργούν προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες».

Στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο των Ευζώνων και στα Πράσινα Φανάρια, ενώ αγρότες από μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας προτίθενται να καταθέσουν αύριο γραπτώς αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αποκλείστηκε συμβολικά και η σιδηροδρομική γραμμή στο σταθμό της Ειδομένης ενώ, συνεχίζεται ο αποκλεισμός 6 – 8 στα διόδια των Μαλγάρων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-Περιφερειακοί Σταθμοί,ΑΜΠΕ,
Σχετική είδηση:Έκλεισαν τα Τέμπη οι αγρότες της Νίκαιας. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
Σχετική είδηση:Με νέα μπλόκα οι αγρότες ενισχύουν τις κινητοποιήσεις τους (video)
Σχετική είδηση:Κλείνει τα Τέμπη η τροχαία Πιερίας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα